szerző:
Eduline

Már november végén hivatalosan jelezte a kar az ELTE-nek, hogy nem bírják tovább a BME-n.

Közleményben reagált az ELTE az oktatási államtitkárság tegnapi döntésére, mely kezdeményezi, hogy 2017. augusztus 1-től a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdaság- és társadalomtudományi karát hozzájuk csatolják.

A közlemény szerint:

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2016. november 29-én kapott hivatalos tájékoztatást arról, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara nem lát már reményt arra, hogy tevékenységét a BME keretein belül folytassa, és ezért a GTK kezdeményezte a fenntartónál a kar áthelyezését az ELTE-re. Az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkársága december 5-én kezdeményezte, hogy a Kar 2017. augusztus 1-jétől az ELTE részeként működjön tovább.

Az egyetem szenátusa december 12-én tárgyalja a váltást, melyről azt írják, a BME GTK és az általa gondozott gazdaságtudományi és társadalom-, illetve bölcsészettudományi képzési feladatok (szakok) 2017. augusztus 1. napjával az ELTE szervezeti keretébe, az ELTE Gazdaságtudományi Karaként (ELTE GTK) működnének tovább.

 

Az ELTE azért is volt tökéletes alany, mert már régóta tudható, hogy bővítenék a portfóliójukat gazdasági karral. Erre a közleményben is utalnak:

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szakértői az elmúlt rövid időszakban megvizsgálták egy ilyen integráció várható következményeit. A vizsgálatok figyelembe vették, hogy az utóbbi több mint 15 év valamennyi jelentősebb felsőoktatási intézményrendszeri átalakításában folyamatosan jelen volt a fenntartói igény és az egyetemvezetési törekvés arra, hogy az ELTE képzési és tudományos portfóliója ebbe az irányba jelentősen bővüljön.