szerző:
Eduline

Úgy tűnik, továbbra is harcolniuk kell a felvételizőkért a brit egyetemeknek: a november közepéig tartó felsőoktatási...

©

Úgy tűnik, továbbra is harcolniuk kell a felvételizőkért a brit egyetemeknek: a november közepéig tartó felsőoktatási felvételi időszakban még kevesebben adták be a jelentkezésüket egyetemre vagy főiskolára, mint tavaly – számolt be a The Telegraph.

A 2013-as kurzusokra összesen 120 ezer brit diák szeretne bekerülni – 13 ezerrel kevesebb, mint tavaly, ez 10 százalékos csökkenést jelent. A brit állami egyetemek és főiskolák felvételi irodájának (UCAS) adatai szerint a külföldi diákokkal együtt összesen 145 ezren adták be idén a jelentkezésüket, míg 2010 ugyanezen időszakában még 180 ezren vágtak neki a felvételinek.

Ezzel bizonyossá vált, hogy a tandíj felső határának háromszorosára emelésének hosszú távú negatív hatásai is lesznek: 2013-ban várhatóan még kevesebben iratkoznak majd be a brit képzésekre, mint idén szeptemberben. Arról, hogy mely szakok maradtak ennek ellenére népszerűek, itt olvashattok bővebben.