szerző:
Eduline

Lassan vége a farkasordító hidegnek, úgyhogy nyakatokba vehetitek a várost. Ma három szuper budapesti helyet ajánlunk nektek. Van itt minden: panoráma, étel-ital és egy kis villamosozás is.

Ahol jókat lehet enni: a Hold utcai piac és társai

Ha tehetnénk, csak piacokon ebédelnénk, mert egyre jobb helyeket lehet találni a vásárcsarnokokban. Ha klasszikus lángosra vágyunk, a Lehel téri piacra megyünk, ha újvonalas street foodot, a Hold utcai piacot vesszük célba, ahol halbisztró, spanyol ételbár, orosz bisztró is van. A Fővám téri vásárcsarnokban még bort is kóstolunk időnként.

A Fővám téri vásárcsarnok. Az emeleten is érdemes szétnézni
©

Ahonnan fél Budapest látszik: Mansfeld Péter park

Így nem ismerős? Nem csoda, a nemrég felújított tér korábban Világifjúsági park néven futott. Szeretjük ezt a helyet, mert egészen elképesztő a panoráma, talán még szebb, mint a libegőről és az Erzsébet-kilátóból. Jó pont, hogy a kilátásért nem kell sokat utazni, a Mansfeld Péter park tíz perc gyalog a Margit híd budai hídfőjétől. Bár ez a rövid túra a combizmokat alaposan megmozgatja, választhattok egészen különleges útvonalat is - sétáljatok fel a Gül Baba utcán, garantáltan úgy érzitek majd magatokat, mint ha a II. kerület helyett Szentendre belvárosában lennétek.

Ami felér egy városnéző túrával: a 2-es villamos

Állítólag még a villamosvezetők is versengenek a 2-es útvonaláért. Nem csoda. A legszebb részen megy keresztül (Parlament, Duna-part, Fővám tér, nem is soroljuk tovább), úgyhogy ha külföldi csoporttársaknak kell megmutatnotok a budapesti fényeket, csak vegyetek egy 350 forintos BKV-jegyet, és ültessétek fel őket a 2-es villamosra.

©

Persze ha nincs senki, akinek meg kellene mutatnotok a várost, akkor is érdemes időnként felülni rá. Egyébként pedig szuper helyek vannak az útvonalon, klasszik hely például a Fehér Gyűrű a Jászai Mari térnél.