szerző:
eduline/mti

"Keretszámokról? Azok nem lesznek" - válaszolt röviden Orbán Viktor miniszterelnök a hvg.

Orbán Viktor az Ötkertben. "Keretszámokról? Azok nem lesznek"
©

"Keretszámokról? Azok nem lesznek" - válaszolt röviden Orbán Viktor miniszterelnök a hvg.hu kérdésére szombaton kora délután, miután a budapesti Ötkert nevű szorakozóhelyen zárt körben beszélgetett fiatalokkal. A hvg.hu munkatársa azt próbálta megtudni a zártkörű rendezvényről távozó kormányfőtől, hogy döntöttek-e már a felsőoktatási keretszámokról. A találkozón elhangzottakról a résztvevő fiatalok nem árultak el részleteket. A videót a hvg.hu-n nézhetitek meg.

Diákokkal konzultált a felsőoktatás helyzetéről Orbán Viktor szombaton, a miniszterelnök várhatóan még a nap folyamán ismerteti álláspontját az ügyben - közölte a kormányfő sajtófőnöke az MTI érdeklődésére.

Havasi Bertalant azután kereste meg az MTI, hogy a miniszterelnök Facebook-oldalán megjelent egy fotó, amelyen Orbán Viktor látható fiatalok társaságában egy budapesti szórakozóhelyen.

Orbán Viktor diákok meghívásának tett eleget, konzultált velük. A fiatalok elmondták véleményüket a felsőoktatás helyzetéről és jövőjéről. Ezután a miniszterelnök további egyeztetéseket is tart, mások mellett több kormánytaggal - tájékoztatott a sajtófőnök, hozzátéve, hogy a kormányfő még a délután folyamán várhatóan Facebook-üzenetben összegzi a konzultációk alapján az ügyben kialakított álláspontját.