szerző:
Eduline

Akik már októberben szeretnének a kedvező hitelhez jutni, azok kapkodhatják magukat.

©

A szabad felhasználású Diákhitel1-hez 3,75 százalékos kamattal, képzési formától függetlenül juthattok, és havonta legfeljebb ötvenezer forintot igényelhettek. A 2 százalékos kamatú Diákhitel2-t önköltséges képzésben résztvevők kérhetik képzési díjuk kiegyenlítésére, felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. A Diákhitel1 esetében a bankszámlátokra, a Diákhitel2 esetében közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik meg a pénz.

Az igénylési lapokat az intézményetek Tanulmányi Osztályán kell leadnotok, a részletesebb listát itt találjátok.

Az első igénylési időszak közeledik szeptember 15-én, amit az intézmények elektronikus tanulmányi rendszerén (Neptun/ETR) keresztül is intézhettek, ezesetben már október 15-én pénzhez juthattok, mely havi 15 ezer forinttól egészen 50 ezer forintig terjedhet, de egy összegben is kérhető az utalás.

Az első félévre vonatkozó igénylési időszakok:

2016. október 16.
2016. november 15.
2016. december 15.

A diákok ötöde diákhitelből fedezi a tandíját

A tapasztalatok szerint az önköltséges képzésben résztvevők 20 százaléka veszi igénybe a Diákhitel2-t képzési díja kiegyenlítésére, és ebben a félévben is erre számít a Diákhitel Központ. Imre Zita, a Diákhitel Központ marketing- és kommunikációs igazgatója az M1 csütörtök reggeli műsorában elmondta: már igényelhető mindkét típusú diákhitel, a szeptember 15-ig benyújtott kérelmek esetében az igénylők már októberben megkaphatják az összeget.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!