szerző:
Eduline

A Buzzfeed csapata egy égető kérdésnek járt utána: Hány befőttes gumi kell egy görögdinnye szétrepesztéséhez?

Pár dolog biztos kell, hogy kizárólag tudományos céllal (Mi másért?) felrobbants egy görögdinnyét. Egyrészt a szezon még nem kezdődött el, így májusig minden bizonnyal várni kell a korai szedésekig, de ahogy elnéztük a Buzzfeed csapatának felvételét, minimum egy védőszemüveg sem árt a mutatványhoz.

A kísérlet azon túl, hogy szerfölött vicces, lényegében arról szólt, hogy hány befőttes gumira van szükség egy dinnye szétrepesztéséhez. Ez egyben azt is jelentette, hogy rengeteg befőttes gumit is vásárolni kellett. Sorban. egymás után kerültek fel az újabb és újabb darabok, a 420. darab különösen sok lájkot kapott a Facebook-on zajló élő közvetítés során, pedig itt még messze jártak a végétől.

Végül a sok darab együttesen oly nagy nyomás alá helyezte a dinnyét, hogy egyszerűen szétrobbant, beterítve a fél termet és az ott állókat. Az izgalmak közepette számolni is elfelejtettek, de a 684. gumi végül megtette a hatását.

Ilyen sikeres élő közvetítése még senkinek nem volt a Facebookon, egyszerre 800 ezren izgulták végig az adást, még 24 óra sem telt el, de már több mint 7 milliónál jár a megtekintések száma.

Watch us explode this watermelon one rubber band at a time!

Posted by BuzzFeed on Friday, April 8, 2016