szerző:
Eduline

Három olyan alkalmazást ajánlunk, amely az iskolában, otthon és külföldön is megkönnyítheti az életeteket.

Megoldja a matekpéldát

Az iPhone-ra, iPad-re és iPod Touchra letölthető, ingyenes PhotoMath alkalmazással - amelyről itt nézhettek meg egy videót - egy pillanat alatt megkapjátok a többismeretlenes egyenletek megoldását: semmi mást nem kell tennetek, csak a telefon kameráját a feladat fölé kell vinnetek. Még ennél is jobb, hogy az app lépésről lépésre le is vezeti a megoldást. Itt középiskolásoknak ajánlottunk nyolc szuper alkalmazást, többek között kémia- vagy töriórára.

PhotoMath
©

Fordít

A Word Lens nevű, szintén ingyenes fordítóalkalmazás külföldön lehet különösen hasznos, mivel internetelérésre sincs szükség hozzá: először be kell állítanotok a "kiindulási nyelvet" és a "célnyelvet", odatartani a telefonotok kameráját a felirat - például egy plakát - elé, a képernyőn pedig megjelenik a szöveg lefordítva. Angolról németre, spanyolra, franciára, olaszra, oroszra, portugálra fordíthattok, és ezeket a nyelvet tudja lefordítani angolra is. Az appot androidos készülékre innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le ingyen. A legjobb ingyenes szótárappokról itt olvashattok.

Segít a főzésben

Az Allrecipes Dinner Spinner azt mondja meg, mit főzhettek az otthon lévő hozzávalókból - ha olyan receptet választotok, amelyhez még hiányzik valami, az app bevásárlólistát is készít. Kiválaszthatjátok, milyen jellegű fogást szeretnétek készíteni - például vegetáriánust vagy vegánt, alacsony zsír- vagy sótartalmút -, és megnézhetitek azt is, hányasra értékelték az egyes recepteket a felhasználók. Az app azt is megmondja, mennyi idő alatt készül el a menü, sőt kereshettek a gyorsan elkészíthető fogások között is. Az alkalmazást Androidra innen, Apple-termékekre pedig innen tölthetitek le.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!