szerző:
Eduline

Szívesen tanulnátok az Egyesült Államokban, Kínában vagy Kanadában? Összegyűjtöttük azokat az ösztöndíjpályázatokat, amelyekre április végéig, május közepéig jelentkezhettek.

Kínai állami ösztöndíj

Április 30-ig pályázhattok a kínai állami ösztöndíjra: a magyar hallgatók mester- és doktori képzéseken tanulhatnak. A doktori ösztöndíjat akkor kaphatjátok meg, ha már van mesterdiplomátok, de még nem töltöttétek be 40. életéveteket, míg a mesterszakos programra olyan hallgatók jelentkezését várják, akik 35 évnél fiatalabbak, és már megszerezték alapszakos diplomájukat. A részleteket itt találjátok.

Fulbright-ösztöndíj

Május 13-ig pályázhattok a Fulbright-ösztöndíjra, amellyel egy tanévet tölthettek az Egyesült Államokban. Akkor jelentkezhettek, ha már van felsőfokú végzettségetek, és az USA-ban szeretnétek továbbtanulni vagy PhD-hallgatóként kutatást végezni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

Az ösztöndíjat a 2014/2015-ös tanévben kell felhasználni. Ha más ösztöndíjat is igénybe vesztek az amerikai tanulmányok finanszírozásához, a Fulbrightnál kiegészítő támogatásra pályázhattok. További információt a www.fulbright.hu oldalon találtok, itt tölthetitek ki az online jelentkezési lapot is.

Kanadai PhD-ösztöndíj

Ösztöndíjpályázatot hirdet magyar hallgatóknak a kanadai Alberta Egyetem Wirth Intézete, a 2013/2014-es tanévben induló programra április 30-ig lehet jelentkezni.

A kanadai Alberta Egyetemen is tanulhattok ösztöndíjasként
©

Olyan hallgatók jelentkezhetnek, akik magyar állampolgárok, magyarországi doktori iskolának a tagjai, aktívan részt vesznek PhD-kutatásban, magas szintű angolnyelv-tudással rendelkeznek, és bölcsészettudományi, társadalomtudományi vagy képzőművészeti területen végeznek kutatásokat. A részletes feltételeket itt találjátok.

Budapest Bridge-ösztöndíjak

Ösztöndíjat hirdet fiataloknak a Bridge Budapest nonprofit szerveződés, hogy a világ legnagyobb internetes cégeinél szerezhessenek tapasztalatokat, a szerveződés a LogMeIn, a Prezi és a Ustream szoftverfejlesztő, valamint a Seagate Technologies hardverfejlesztő vezetőinek összefogásával jött létre.

A jelenleg tanulmányaikat folytató egyetemisták, de friss diplomások is eltölthetnek 1-3 hónapot gyakornokként a Facebook, a Twitter, a SoundCloud irodáiban, vagy a Prezi, a Ustream és a LogMeIn alapítóival dolgozhatnak együtt San Franciscóban, Bostonban vagy Budapesten.

A Bridge Budapest ösztöndíjára április 10. és május 6. között lehet jelentkezni a szervezet honlapján (bridgebudapest.org). A lehetőséget a számítógépes tudományok, a marketing és a sales vagy a design területén tehetséges fiataloknak ajánlják, de nincsenek életkori korlátok, és az egyetemi diploma hiánya sem kizáró ok. Angol nyelvű bemutatkozó anyagot is várnak a jelentkezőktől, akik bejelölhetik, melyik vállalatnál szereznének legszívesebben tapasztalatot a júliustól kezdődő gyakorlat idején.