szerző:
Eduline

Még soha nem volt ennyi jelentkező a két nagy brit egyetemen, az Oxfordon és a Cambridge-en, derül ki egy friss...

A Cambridge jogi kara: itt biztos nem küzdenek majd hallgatóhiánnyal
©

Még soha nem volt ennyi jelentkező a két nagy brit egyetemen, az Oxfordon és a Cambridge-en, derül ki egy friss felmérésből. A legutóbbi adatok szerint a felvételizők az orvosi szakokat is megrohamozták – számolt be a The Telegraph.

A brit állami egyetemek és főiskolák felvételi irodája (UCAS) felmérése szerint a diákok azért célozták meg a magasabb színvonalúnak tartott képzéseket, mert idén szeptembertől háromszorosára emelkednek a tandíjak, ezért a jelentkezők - pénzükért cserébe - a legjobb nevű egyetemeken szeretnének diplomát kapni.

Az adatok azt mutatják, hogy az általános orvosi szak mellett az állatorvosi és fogorvosi képzések a legnépszerűbbek. Az egyetemek közül egyértelműen az Oxford és a Cambridge vezet, a két intézménybe összesen 57 ezren adták be a jelentkezésüket: ezerrel többen, mint tavaly.

A szakemberek már egy évvel korábban azt jósolták, hogy a magas tandíj miatt drasztikusan csökkenhet az érdeklődés a kis szakok és a kevésbé neves intézmények iránt. Hogy ezen kívül milyen hatással van még a közel hárommillió forintra emelt tandíj a diákokra, arról itt olvashattok.