szerző:
Eduline

A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, valamint a Műegyetem vezeti a HVG gazdaságtudományi képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2017, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

A hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara vezeti, amely a négy alrangsorból háromban megszerezte az első helyet. "A gazdaságtudományi képzésterületen oktató intézmények az idén is felvehettek államilag támogatandó hallgatót, ám a kormány által nagyon magasan megállapított minimumpontszám miatt szinte csak a BCE-nek jutott ilyen" - olvasható a HVG rangsor - Diploma 2017 kiadványban.

Dobogós helyen áll a január óta alkalmazott tudományok egyetemeként működő Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara vezeti, de az öt legjobb közé bekerült a Corvinus Közgazdaságtudományi Kara, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara is.
Rang (hallgatói kiválóság) Intézmény
1. BCE GTK
2. BGE KVIK
3. BME GTK
4. BCE KTK
5. BGE KKK

A gazdasági képzésterületi rangsort az idén a hallgatói kiválóság alapján állították össze: a rangsor készítői figyelembe vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvett hallgatók pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát és a középiskolai versenyen helyezettek számát.

A HVG rangsor - Diploma 2017 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megtudhatjátok, milyen ösztöndíjakra és támogatásokra pályázhattok, milyen szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, milyen karrierlehetőségek várnak a különböző szakokon végzett hallgatókra. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg a kiadótól.