szerző:
Eduline

A vizsgabeosztásotok borzalmas, a vizsga előtt teljesen leblokkoltok, a prof pedig nem ismeri a könyörületességet? Ezek a vizsgaidőszak legrosszabb pillanatai.

©

Több egyetemen már a jövő héten megkezdődnek a vizsgák. A Buzzfeed összeszedte azt a 29 hajmeresztő dolgot, ami minden egyes vizsgaidőszakban megtörténik.

Még egyszer megnézitek, milyen napokra sikerült felvenni a vizsgákat - nem mintha nem tudnátok, csak még mindig nem hiszitek el, hogy ilyen szörnyű a helyzet.

Elkezditek számolgatni, hogy mi az a minimális teljesítmény, amivel még nem rúgnak ki, nem estek el az ösztöndíjtól, és ami még nem rontja le nagyon a diplomajegyeteket. Így lehet elszúrni a vizsgaidőszakot: öt tiltott dolog.

A rengeteg tanulnivaló, az utolsó beadandók, a több száz oldalnyi kötelező olvasmány úgy nyomja a vállatokat, mint ha egy hatalmas szörny ülne a nyakatokban.

Elhatározzátok, hogy még a vizsga előtt megkeresitek a professzort, hátha tud még adni pár tippet vagy válaszol egy-két kérdésetekre. Az irodája előtt pedig találkoztok az egész évfolyammal.

A vizsga előtt rájöttök, hogy semmire sem emlékeztek, hiába olvastatok el mindent a római jogról vagy oldottatok meg húsz próbatesztet statisztikából. Tíz hiba, amit minden egyetemista elkövet(ett) vizsgaidőszakban.

Végre sikerül lenyugtatnotok magatokat, és beültök a terembe. A papírok kiosztásakor viszont rájöttök, hogy a tanárotokban semmi könyörület nincs.

Nagyon hitelesen hordtok össze mindenfélét az esszében. Lassan ti is elhiszitek, hogy készültetek rá.

Amikor a szüleitek felhívnak, hogy hogyan sikerült a vizsga, igyekeztek megőrizni a nyugalmatokat, és elkerülni a kiborulást.

A következő vizsgára már nem is akartok tanulni, mondván: úgysem fog sikerülni. Fél óra múlva rájöttök, hogy ez nem megoldás, és kikukázzátok a kidobott jegyzeteket.

Azt veszitek észre, hogy teljesen kiürült a könyvtár, csak ti maradtatok. Valószínűleg senki más nem vett fel vizsgát az utolsó napra. Videó: a nyolc legidegesítőbb dolog, amit a könyvtárban tehettek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!