szerző:
Eduline

Balog Zoltán ma bejelentette a Budapesti Corvinus Egyetem rektorának és a budai karok dékánjainak, hogy nem kell megvárnia a szenátusi ülést, a döntés már megszületett és mindenképpen integrálni fogják a budai campust a Szent István Egyetembe.

©

Ma reggel egyeztetett Balog Zoltán miniszter, Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, valamint a budai karok dékánjai, Mezősné Szilágyi Kinga, Hegyesné Vecsery Beáta és Hegedűs Attila.

A megbeszélés után a dékánok sajtótájékoztatót tartottak. Mezősné Szilágyi Kinga elmondta, a megbeszélésen Balog Zoltán kijelentette, a szenátus véleményét már nem kell megvárnia, eldöntött tény az integráció. A feltételek egyelőre még kérdésesek.

©

A dékánok most sem kaptak választ arra, miért jobb a Szent István Egyetembe olvadás, mint az együttműködés. Most már az egyik fő célkitűzésük az lett, hogy ne tanév közben kelljen véghez vinni az egybeolvadást, a többi céljukról pedig még egyeztetni szeretnének a diákokkal is. „Nem kaptunk esélyt sem arra, hogy bebizonyítsuk, az együttműködés is jó lehet” – fogalmazott a tájépítészeti kar dékánja.

A kertészettudományi kar dékánja, Hegedűs Attila azt mondta, együtt kellene meghozni a döntéseket és a jövőben üljenek össze megbeszélni a feladatokat.

Az egyetem hallgatói egyelőre nem tudják, folytatják-e a tüntetéseket.

©

Ahogy arról az Eduline tudósított, tegnap este 1000-1500 hallgató és tanár tüntetett azért, hogy továbbra is a Corvinushoz tartozhasson a Villányi úti campus. A tudósítást itt olvashatjátok.

Lapunknak a hétfői tanévnyitó előtt adott interjút a Corvinus rektora, Rostoványi Zsolt, aki akkor még óvatosan fogalmazva csak államtitkári tervezetről beszélt. Ugyanakkor azt elismerte, hogy a Corvinus jelenlegi helyzetét nézve nem indokolja semmi, hogy a budai campust a Szent István Egyetemhez kellene csatolni. A teljes interjút itt olvashatjátok.