szerző:
Eduline

A Corvinus Business School a közép-kelet-európai régió második legjobb üzleti iskolája a francia Eduniversal 2018-as felmérése szerint.

©

A Corvinus Business School a közép-kelet-európai régió második legjobb üzleti iskolája az intézményeket rangsoroló francia Eduniversal 2018-as felmérése szerint.

A Corvinus Gazdálkodástudományi Kara a megszerezhető ötből 4 pálmás minősítést kapva, a Ljubljanai Egyetemmel megosztva szerezte meg a második helyezést a közép-kelet-európai régióban, az első helyen a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem üzleti iskolája végzett - írja az egyetem.

Az Eduniversal kettős módszertan használatával állítja össze rangsorát minden évben. Az értékelést a felmérésben résztvevő ezer intézmény dékánjainak szavazata alapozza meg, melyet az Eduniversal saját belső értékelési rendszerének eredményei egészítenek ki. A globális ranglista első helyezettje 2018-ban a MIT Sloan Business School lett.

A Corvinus nem lesz magánegyetem

„A Corvinus nem lesz magánegyetem" - mondta Pálinkás József az RTL hétfői Magyarul Balóval című műsorában. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal egykori elnöke szerint ha nem lesz jelentős béremelés a felsőoktatásban, nem lesznek kimagasló képességű egyetemi oktatók sem.