szerző:
Eduline

Még mindig nem reagált a magyar kormány New York állam oktatási hivatalának levelére, amelyben a hivatal megerősítette, hogy a CEU megfelel a módosított felsőoktatási törvény előírásainak.

©

Ezt a hivatal a Hír TV megkeresésére közölte. Ugyanakkor azt is hozzátették, a magyar kormánynak nem is szükséges válaszolnia az írásos megkeresésre.

New York állam oktatási hivatala június közepén küldött levelet a humántárcának, valamint az oktatási hivatal vezetőinek, amelyben azt írták: a CEU New York-i telephelyén egyenlőtlenségelemzés témájú képzést folytat, amelyet az oktatási hivatal teljes mértékben elismer.

Orbán Viktort június végén a parlamentben is kérdezték arról, hogy a kormány mikor írja alá a megállapodást a CEU további működéséről, a miniszterelnök akkor azt mondta: a jó döntéshez idő kell.

New York állam már a télen is küldött hivatalos értesítést arról, hogy folyik a CEU-nak képzése az Egyesült Államokban. Ezt magas rangú magyar delegáció meg is látogatta, Palkovics László miniszter szerint most annak a képzésnek a vizsgálata zajlik. A CEU működéséhez csak a magyar kormány aláírása hiányzik.

Megy is, marad is a CEU: Budapesten és Bécsben is indítanak képzéseket

Jóváhagyta a CEU kuratóriuma, hogy az egyetem a megkezdje a hallgatók toborzását a 2019/2020-as tanévre - Budapestre. Ugyanakkor Bécsben is megkezdik az oktatást 2019-ben.