szerző:
Eduline

A CEU Bécsbe költözésével kapcsolatban több szervezet is tiltakozást tervez.

©

Ahogy már megírtuk, ha egy hónap alatt nincs kormányaláírás, jövő szeptember 1-től minden amerikai akkreditálású képzés Bécsbe költözik - jelentette be a CEU-n Michael Ignatieff rektor. Erre reagálva a Momentum is tüntetést hirdetett péntekre (október 26-a) az egyetem elé, „Nem adjuk a CEU-t” címmel,  az esemény 18 ótától kezdődik a a Nádor utca 9-nél.

„2018-ra eljutottunk oda, hogy a saját kormányunk akar elüldözni minket a hazánkból. Elüldözik a tudást, és vele magyarok százezreit, hogy azok Magyarország helyett más országokat vigyenek előbbre. Felégetik a jövőnket, és a csőd szélére sodorják Magyarországot. És most elüldözik Európa egyik legjobb egyetemét is, a CEU-t. Mert félnek a tudástól, és mert félnek a kritikusan gondolkodó emberektől” – írják a tüntetés eseményénél.

Illetve november 7-re, az LMP ifjúsági szervezete is tüntetést hirdetett a CEU mellett kiállva, szintén a Nádor utcába, „szolidaritási tüntetés a CEU mellett” címmel.

Ha egy hónapon belül nincs aláírás, Bécsbe költözik a CEU

Minden, ami lényeges, elmegy - mondta az egyetem rektora. Jelen pillanatban is tart a tájékoztató. Ha egy hónap alatt nincs kormányaláírás, jövő szeptember 1-től minden amerikai akkreditálású képzés Bécsbe költözik - jelentette be a CEU-n Michael Ignatieff rektor. Első körben a CEU-sokat tájékoztatja - írja a hvg.hu.