szerző:
Eduline

Egymást biztatják a CEU diákjai arra, hogy írjanak levelet a kormányfőnek, hátha ezzel sikerül valamit elérniük a kormánynál.

©

A kormánynak december 1-ig van ugyanis ideje aláírni azt a megállapodást, amelyet az amerikai hatóságok, valamint a magyar delegáció már szignózott, és amely garantálja a CEU budapesti működését - írja a hvg.hu.

Kósa Lajos, a Fidesz politikus egy szerdai interjúban azt mondta, a költözés szerinte csak blöff, a CEU pedig úgy gondolja, nem megy sehova.

Népszava megszólaltatott több diákot is, egyikük, egy olasz tanuló azt mondta, két év van itt, nagyon szereti Budapestet és az egyetemet is, de ami most történik, elkeserítő. Az egyetem egy munkatársa pedig arról beszélt, hogy már másfél éve élnek így, majdhogynem megszokták. Mindenki teszi a dolgát, de szörnyen idegesítő, hogy a politikai csatározások közben a jövőjükkel játszadoznak - írja az oldal.

Kósa Lajos szerint marad Budapesten a CEU, Bécsbe költözése csak blöff

Kósa Lajos szerint a Közép-Európai-Egyetem Budapesten fog maradni. A Népszava Kósa Lajossal készített interjújában a Közép-európai Egyetem ügye is szóba került. A héten jár le ugyanis a határidő, amit a CEU adott a kormánynak, hogy megállapodjanak az egyetem jövőjéről Magyarországon. Ha nem változik semmi, Bécsbe költöznek. A Közép-Európai-Egyetem Budapesten fog maradni.