szerző:
Eduline

Induljatok útnak, még ha nem is tudjátok, hova tartotok. Menjetek külföldre, kempingezzetek a barátaitokkal és olvassatok el egy jó könyvet.

©

A College Times összegyűjtött húsz dolgot, amit mindenképp meg kell tennetek húsz éves korotok előtt, sőt akkor is, ha még csak épp most érettségiztetek, és előttetek az egyetem vagy a nagy betűs élet. Ebből válogattuk ki a legjobbakat.

Kocsikázzatok vagy pattanjatok vonatra, és csak menjetek az ismeretlenbe. Ne tervezzétek meg az úticélt, így lesz igazi a kaland.

Maradjatok fenn egész éjszaka tévézni, csak úgy. Igen, még azokat a hajnali kettőkor adásba kerülő ismétléseket is nézzétek meg, amelyek nem véletlenül vannak ilyen későn.

Menjetek el meztelenül fürdőzni, a legjobb, ha éjszaka teszitek. Kihagyhatatlan élmény, ráadásul el is sztorizhatjátok később.

Kempingezzetek, és ne felejtsétek el a legjobb amerikai hagyományt, amit tényleg érdemes átemelni: süssetek mályvacukrot, és készítsetek belőle s'more szendvicset - két keksz közé kerül a forró cukor és egy kocka csoki.

Menjetek el a választásokra vagy egy népszavazásra. Lehet, hogy a politikát a legkevésbé sem érzitek szexinek, de most már felnőttek vagytok, éljetek a lehetőségeitekkel.

Szerezzetek munkát. Akkor is, ha még egyetemre vagy főiskolára jártok, legalább részmunkaidőben helyezkedjetek el. Egyrészt vásárolhattok a fizetésetekből egy csomó menő cuccot, másrészt friss diplomásként meg fogjátok köszönni magatoknak.

Pályázzatok Erasmusra vagy találjatok valami más módot arra, hogy külföldre mehessetek és világot lássatok. Életetek egyik legnagyobb kalandja lesz, ráadásul a karriereteknek is jót tesz.

Olvassatok el egy könyvet, vagy rögtön tízet. Igen, könyvet, nem ebookot, és nem telefonon vagy laptopon.

Ha már itt tartunk, töltsetek el egy teljes napot elektronika nélkül. Például menjetek kirándulni, esetleg strandolni vagy múzeumba, és bizony, ne vigyétek az okostelefonotokat, este pedig ne a kedvenc sorozatotokra aludjatok el.

Mozduljatok ki a komfortzónátokból. Menjetek el bulizni annak ellenére, hogy tartotok a tömegtől és a melegtől, próbáljatok ki valami extrém sportot, vagy kezdjetek el tanulni egy új nyelvet, még akkor is, ha először nem mertek megszólalni rajta.

Tíz dolog,...

Tíz dolog, amit csak igazi Pató Pálok érthetnek

Kapunyitási pánik: tíz ok, amiért retteghettek a diplomázástól

Tíz dolog, amit az egyetemen csinálhattok meg utoljára

Tíz dolog, ami minden diplomaosztón megtörténik

Tíz dolog, amit sose kérdezz meg egy egyetemistától

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!