szerző:
Eduline

Év elején még úgy tűnt, biztosan az ELTE része lesz a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudomjányi Egyetem gazdasági kara, de hirtelen mégis megegyeztek a maradásban. Állítólag ennek ellenére nem javult az egyetem vezetése és a kar oktatói viszony, ezért mondhattak fel 40-en még júliusban. Közben az ELTE-n már gőzerővel dolgoznak egy gazdasági kar beindításán.

©

Mint ismert, már a minsiztérium és az ELTE is rábólintott arra, hogy a BME gazdasági kara az ELTE keretei között folytassa a tudományos munkát, amikor januárban végül ez mégis meghiúsult. A kiválás körüli események közben a kar dékánját, Andor Györgyöt előbb felfüggesztette a BME rektora, majd el is bocsátották.

Most az Index ír arról, hogy Andor az ELTE létrehozta a kari önállóságú Gazdaságtudományi Intézetet, és Andor jelenleg ennek az intézetnek a munkatársa.

BME-GTK: A HÖK szerint a diploma előtt állóknak lesz a legnehezebb

2017 szeptemberétől közel 40 oktató távozik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karáról - derült ki ma reggel. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatától megtudtuk, hogy a távozó oktatóknak lehetősége van visszaoktatni a BME-re, így a hallgatók remélhetőleg keveset éreznek majd a változásokból.

Közben a BME-n állítólag nem teljesült az intézmény azon ígérete, hogy megoldást találnak a GTK által korábban felvetett problémák orvoslására. A portál szerint emiatt tudható volt, hogy sokan felmondanak, ami júliusban be is következett, miután nem azt nevezték ki dékánná, akit a karon szerettek volna. A legtöbben az Index tudomása szerint az ELTE új gazdasági intézeténél folytatják.

Az ELTE gazdasági intézetének képzéseit még akkreditálni kell, de állítólag 2018 szeptemberében már elindulhatnak. Alapképzéseken túl mesterszakok és doktori iskola is indulna.

Azt nem tudni, pótolhatók-e a felmondott oktatók a BME-n őszre, mivel közalkalmzotti álláshelyekről van szó, így pályáztatni kell a pozíciókat, ami akár hónapokat is igénybe vehet.