szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legtöbb egyetemen és főiskolán a nyáron teljesített szakmai gyakorlatot is el lehet számoltatni az őszi félévre. Szívesebben teljesítenétek a kötelező óraszámot a következő hónapokban, mint szeptembertől? Mutatunk néhány lehetőséget, hogy hol érdemes gyakorlati hely után érdeklődnötök.

Karrier iroda

A legbiztosabban úgy találhattok szakmai gyakorlati helyet, ha az egyetemetek, főiskolátok karrier irodájához fordultok segítségért. A legtöbb felsőoktatási intézmény hírleveleket is rendszeresen küld a hallgatóknak, amelyekben összefoglalják a továbbtanulási lehetőségeket, állásajánlatokat, pályázatokat és szakmai gyakorlati helyeket. Ha elképzelésetek sincs, hogy merre induljatok, akkor érdemes telefonon vagy személyesen felvennetek a kapcsolatot a karrier irodával, ugyanis az ott dolgozók tudnak segíteni nektek abban, hogy megtaláljátok a tanulmányaitokhoz illő gyakorlati helyet.

Facebook csoportok

Nagyon sok karnak, illetve szaknak van már külön Facebook csoportja, ahol kifejezetten szakmai gyakorlati helyekről folyik a beszélgetés. Nézzetek körül, hátha találtok olyat, ami passzol a tanulmányaitokhoz.

Diákszövetkezet

A kötelező szakmai gyakorlatot diákszövetkezeten keresztül is teljesíthetitek, ezért érdemes körülnéznetek a weboldalaikon, hátha megtaláljátok a megfelelő pozíciót. Ha pedig bővebb információkra lenne szükségetek vagy még több gyakornoki lehetőség érdekel benneteket, akkor a karrier irodákhoz hasonlóan célszerű telefonon vagy személyesen felkeresnetek őket.

Csakdiák app

Ezt az alkalmazást regisztrálás után személyre szabhatjátok: beállíthatjátok, hogy mikor értek rá dolgozni, milyen nyelvtudással rendelkeztek, milyen jellegű munkát szeretnétek, és az is feltüntethetitek, ha már esetleg vannak korábbi munkatapasztalataitok. Több kategóriában találhattok állásokat, de tudtok kifejezetten frissdiplomás, gyakornoki pozíciókat, vagy akár nyári munkákat is keresni. Korábban már írtunk részletesebben az appról, amit ide kattintva megtaláltok.

+1 Barátok, ismerősök

Talán a barátok, ismerősök körbekérdezése a legegyszerűbb módja annak, hogy szakmai gyakornoki helyet találjatok. Kérjétek meg őket, hogy kérdezősködjenek a saját gyakorlati helyükön vagy a munkahelyükön, hátha valahol pont olyan pozícióra keresnek gyakornokot, ami nektek kell.

Jó hír az egyetemistáknak: augusztustól több mint kétszer annyi diákhitelt igényelhettek havonta, mint eddig

Régi igényük válik valóra a hallgatóknak a következő szemesztertől, ugyanis a kormány több mint duplájára növeli a Diákhitel1-et. Így már egy tanévben akár másfél millió forint segítséghez is juthatnak a diákok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!