szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen összegű diákhitelt kaphattok, ha a félév közben döntötök a felvétele mellett? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Mégis szeretném felvenni a diákhitelt. Mennyi pénzt igényelhetek most, csak a mostani és a későbbi hónapokra kaphatom meg a havi összeget?

Nem, ha a szemeszter közben igénylitek a szabad felhasználású diákhitel1-et, az első utaláskor a félév kezdetéig visszamenőleg megkapjátok a kölcsönt. Tehát - mivel havonta maximum 70 ezer forintot kaphattok, öt hónapon keresztül - akár 350 ezer forinthoz is juthattok, aminek a folyósítását egy összegben vagy részletekben is kérhetitek.

Minden hónap 15-éig kell kérnetek a kölcsönt, amelyet a következő hónap 15-én folyósítanak először. A diákhitel igénylésének végső határideje az őszi félévben december 15-e, a tavaszi félévben pedig május 15-e. Ha a hitelt ezen határidőket követően igénylitek, csak a következő tanulmányi félévben kaphattok kölcsönt. A hitel feltétele az aktív hallgatói jogviszony: az igénylésről és a további tudnivalókról itt olvashattok.

Hogyan finanszírozhatjátok az Erasmust diákhitelből? Itt vannak a tudnivalók

Erasmussal tanulnátok külföldön, de gondot okoznak az anyagiak? A kinti megélhetés finanszírozására felvehetitek a diákhitel1-et. Mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.