szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több érmet szereztek magyar diákok a nemzetközi diákolimpiákon, a világ legjobb egyetemvárosai közé választották Budapestet, több egyházi és civil szervezet indított jótékonysági akciót az iskolakezdés előtt. A hét hírei.

Kilenc magyar egyetem került a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé: friss rangsor

Kilenc magyar egyetem került a kétezer legjobb felsőoktatási intézmény közé a Center for World University Rankings (CWUR) 2019/2020-as listáján – közölte a Szegedi Tudományegyetem. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Arany- és bronzérmes helyet is szereztek a diákok az informatikai diákolimpián

Remek eredményeket értek el a magyar diákok a Bakuban megrendezett Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) – a csapat egyik tagja aranyérmes, egy másik tagja pedig bronzérmes helyen végzett. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Ilyen támogatásokat igényelhettek az iskolakezdés előtt

Milyen támogatásokat kaphatnak az iskolakezdés előtt a szülők? A munkáltatók egy része továbbra is ad iskolakezdési támogatást, de az önkormányzatoknál is érdemes érdeklődni arról, kapnak-e valamilyen juttatást a helyi iskolások. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Siker a nemzetközi nyelvészeti diákolimpián

Bronzérmet, dicséretet és különdíjat is szereztek a magyar diákok a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián – közölte a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Itt vannak a legfontosabb infók a magántanulói státuszról

Aki augusztus végéig kérelmezi a magántanulói státuszt, annak még a jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók bírálják el a beadványát. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

A világ legjobb egyetemvárosai közé választották Budapestet

Nyilvánosságra hozta a világ legjobb egyetemvárosainak rangsorát a Quacquarelli Symonds (QS), a listán Budapest a 43. helyet szerezte meg. A többek között hallgatói vélemények, árak és a helyi felsőoktatási intézmények elismertsége alapján összeállított rangsor élén London, Tokió és Melbourne áll. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Így segíthettek a rászoruló diákoknak: van, ahol tanszereket gyűjtenek, máshol online akciót indítottak

Idén nyáron is több szervezet kezdett jótékonysági akcióba – van, ahol egy telefonhívással, máshol tanszerek megvásárlásával vagy használt, de jó állapotú iskolatáskák és egyéb tanszerek leadásával segíthettek. A teljes cikket itt olvashatjátok el.