szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kilenc magyar egyetem került a kétezer legjobb felsőoktatási intézmény közé a Center for World University Rankings (CWUR) 2019/2020-as listáján – közölte a Szegedi Tudományegyetem.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az 598., a Semmelweis Egyetem a 643., a Szegedi Tudományegyetem 692. helyet szerezte meg a CWUR-rangsorban. A Debreceni Egyetemet a 724., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet a 862., a Pécsi Tudományegyetemet az 1059., a CEU-t az 1598., a Pannon Egyetemet az 1817., a Budapesti Corvinus Egyetemet az 1956., a Szent István Egyetemet pedig az 1964. helyre sorolták a lista összeállítói.

A világrangsort idén is három egyesült államokbeli intézmény vezeti. Első helyen a Harvard University, második helyen a Massachusetts Institute of Technology, harmadik helyen pedig a Stanford University áll.

Újabb felsőoktatási rangsor: négy magyar egyetem a THE listáján

Négy magyar egyetem került fel a Times Higher Education (THE) Europe Teaching Rankings 2019-es listájára - olvasható a Szent István Egyetem közleményében.

A szegedi egyetem közleményében kiemeli: az SZTE a tavalyi 758. helyről lépett előre a 692. helyre, ezzel a világ egyetemeinek első 3,5 százalékába tartozik, és a CWUR-rangsorban a a legjobb magyar vidéki felsőoktatási intézmény.

A Center for World University Rankings (CWUR) minden évben felállítja a világ egyetemeinek rangsorát. 20 ezer felsőoktatási intézmény közül hét szempont alapján választják ki a világ kétezer legjobb egyetemét, ide értve az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézési arányukat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!