szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 101-200. helyezést érte el a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education most először elkészített, az egyetemeket társadalmi és gazdasági hatásuk alapján összemérő listáján. A Szegedi Tudományegyetem szintén a 101-200. helyen végzett.

A világ kétszáz legjobb egyeteme közé került a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education legújabb, most először elkészített rangsorában, amely társadalmi és gazdasági hatásuk alapján állítja sorba a felsőoktatási intézményeket - olvasható a Semmelweis Egyetem oldalán.

Hozzáteszik: most először elkészített rangsor az ENSZ ún. fenntartható fejlődési céljait veszi alapul. Összesen 17 ilyen célt nevezett meg az ENSZ 2015-ben, a Semmelweis Egyetem ezek közül a következő három területen teljesít kiemelkedően a rangsor szerint: egészség és jóllét; ipar, innováció és infrastruktúra; tisztességes munka és gazdasági növekedés.

A Semmelweis Egyetem a 101-200. helyen végzett a 76 ország több mint 450 egyetemét tartalmazó listán, a Szegedi Tudományegyetem szintén a 101-200. helyet kapta meg.

A rangsort egy új-zélandi és két kanadai egyetem vezeti.

Friss felsőoktatási rangsor: itt van az összes magyar eredmény

Tíz magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb képzésterületi rangsoraira: a bölcsészettudományok területén a CEU-t például a 143. helyre sorolták, az élet- és orvostudományok listáján a Semmelweis Egyetem a 308. helyen végzett, a természettudományi képzések QS-rangsorában pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem szerezte meg a legjobb helyezést, a 340.