„Több lett? Maradhat!” Elindult a felsőoktatási adománygyűjtés

Felsőoktatási gyűjtőpontokon adhattok le tartós élelmiszereket, ezzel segítve a hátrányos helyzetű családokat. Az országos felsőoktatási adománygyűjtésen március 29-ig vehettek részt.

Forrás: Facebook/HÖOK mentorprogram

A HÖOK Mentorprogram másodjára rendezi meg országos felsőoktatási adománygyűjtését 2018 március 1 és március 29 között. A kezdeményezésben számos felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzata vesz részt, így az ország szinte minden felsőoktatási intézményében vannak gyűjtőpontok.

hirdetés
hirdetés

Az akcióval a felelősségvállalás fontosságán túl a túlvásárlás problémájára hívják fel a figyelmet, valamint segíteni szeretnének a felhalmozott fogyasztási cikkek hasznosításában is.

Mit lehet/érdemes bevinni?

Mindenféle tartósélelmiszert szívesen fogadnak. Például tészta, liszt, rizs, só, kristály és - porcukor, olaj, búzadara, zsemlemorzsa, sárgaborsó, lencse, szárazbab, fűszerek, konzervek, lekvárok, levesporok, keksz, édesség, gyermek vitamintabletta, kakaópor stb.

Az adományokat a Karitatív Tanács segítségével hátrányos helyzetű családokhoz juttatják el. A gyűjtőpontok térképét ezen a linken találjátok. Az eseményhez pedig itt csatlakozhattok.

Zseniális ötlet: kidobott könyvekből nyitottak könyvtárat

A török főváros, Ankara kukásai nem hagyják veszni a kidobott könyveket: összegyűjtik azokat, saját könyvtárat nyitottak. Eddig mintegy 4700 kötetet gyűjtöttek - írja a hvg.hu a Spiegel cikke alapján. Emirali Urtekin, a könyvtár vezetője elmondta, új életet adtak így a kidobott könyveknek, az ötlet pedig onnan jött, hogy azon gondolkoztak, mit csinálhatnának még a munkájuk mellett.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X