Öt dolog, amit mindenki átél, aki egyetemistaként elköltözik otthonról

Sokaknak most kezdődött el élete egyik legújabb szakasza azzal, hogy egyetemre került és új városba költözött. A nagy lelkesedés azonban már az első napokban alábbhagyhat, amikor kiderül, hogy nem is olyan a külön élés mint hittétek.

Hiába az elköltözés,

hétvégén úgy is hazamentek

hirdetés
hirdetés

Az első félévben, ha nem is minden hétvégén, de havonta legalább kétszer hazajár a családjához minden kolis és albérletes. Mégiscsak jobb a saját szobában, ahol mindennek már évek óta megvan a saját helye...

Szerdán már érzitek

a hazai sültek illatát

Bizony, ez is egy nagy indok a hazautazásra: a házikoszt. Biztos, ami biztos egy-két napra még csomagoltok is, nehogy szenvednetek kelljen a bevásárlással. Azonban szerdán már általában elfogy minden romlandó és csak a pogácsa vagy a szárazsütemény marad, azon meg ugye nem lehet élni, tehát irány haza feltankolni.

Amikor már az sem számítana

ha a testvéred mellett kéne lakni...

csak ne idegenekkel. A kollégiumban és az albérletekben is korlátozódik a személyes tér, sőt van olyan helyzet amikor teljesen megszűnik. Hiába laksz együtt a barátoddal/barátnőddel, egy testvérnek még is könnyebben tudod megmondani, hogy most ha lehet sürgősen távozzon a szobából, mert egyedül szeretnétek lenni.

Semmi sem fogy el,

mindig van utánpótlás

Ezzel szemben egy albérletben vagy koli szobában nektek kell fejben tartani, ha nemsokára elfogy a WC papír vagy a szemeteszsák, hiszen nincsenek szülők, akik titokban minig újratöltik a készleteket.

Forrás: buzzfeed

Szakácstudomány:

szendvics Pékné módra

 Sokan úgy gondolják, hogy a különköltözés egy új lehetőség a szakácstudományuk tökéletesítésére, azonban ez hamar kiderül, hogy az idő hiányában és a spórolási feltételek mellett szinte megvalósíthatatlan.

Így szerezhettek fillérekből teljesen egyedi tanszereket

Nyakunkon a szeptember, viszont ha még nem vettétek meg az iskolakezdésre minden füzetet és tollat, mutatunk pár ötletet, hogyan tehetitek egyedivé a tanszereket. Elsősorban a kreativitásotokra lesz szükség, de nem árt, ha van nálatok ecset, ragasztó vagy festék. Így könnyedén varázsolhatsz új ceruzákat az unalmas sárga grafitokból.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X