Kedvezményt ad a kormány a CEU-nak, módosítják a felsőoktatási törvényt

Egy évvel meghosszabbítják azokat a határidőket, ameddig az itt működő külföldi egyetemeknek teljesíteni kell a lex CEU-nak nevezett módosítás által megszabott új feltételeket, jelentette be Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Forrás: Reviczky Zsolt

Az Index azt írja, a tárca módosító javaslatot nyújt be a törvényhez. Ha ezt elfogadják, 2018. január elseje helyett a CEU-nak 2019. január elsejéig kell megfelelnie az új feltételeknek, mondta Trócsányi László.

hirdetés
hirdetés

Trócsányi azt mondta: a felsőoktatási törvény tavaszi módosítása világos, kiszámítható és mindenki számára teljesíthető feltételeket szabott. Ezek a feltételek minden Magyarországon tevékenységet végző felsőoktatási intézményre, így a CEU-ra is vonatkoztak.

Ha az Országgyűlés elfogadja a módosítást, akkor 2018. január 1-je helyett, 2019. január 1-jéig kell megfelelni a felsőoktatási törvény tavaszi módosításában előírt feltételeknek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a CEU keddi közleményében azt írta, a New York állam és a magyar kormány közötti megállapodás-tervezet létrejöttét követően a CEU és a Bard College egyetértési megállapodást írt alá, amelyben a CEU elkötelezte magát a New York államban folytatandó oktatási tevékenységek kidolgozására.

Jelenleg arra várnak, hogy a magyar kormány aláírja a megállapodás-tervezetet New York állammal, és elküldje azt az Országgyűlésnek ratifikálásra, amellyel az törvényerőre emelkedhet. "Szorgalmazzuk, hogy a magyar kormány ezt haladéktalanul tegye meg" - írták.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X