Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egyetemmé válna az egri főiskola

Eszterházy Károly Főiskola
Az Eszterházy Károly Főiskola. Egyetemként működne tovább?

Az oktatási államtitkárság úgy kívánja módosítani, még életbe lépése előtt a felsőoktatási törvényt, hogy az ne akadályozza az egri főiskola egyetemmé válási törekvéseit - jelentette be Habis László (Fidesz-KDNP), a város országgyűlési képviselője pénteken Egerben.

hirdetés

A politikus, aki a település polgármestere is egyben sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a KDNP-s Lukács Tamás ugyancsak egri képviselővel együtt kezdeményezte a törvény módosítását. Most levelet kaptak Hoffman Rózsa oktatásért felelős államtitkártól, amely szerint a tárca felvette jogalkotási programjába a törvénymódosítást, így a főiskola folytathatja a mester- és doktorképzést.

Hauser Zoltán, a négy karon 8.500 hallgatót oktató intézmény rektora emlékeztetett arra: a már elfogadott, ám csak szeptemberben életbe lépő jogszabály szerint a főiskolai jogállású intézmények csak engedéllyel folytathatnak mesterképzést, doktorképzést pedig egyáltalán nem végezhetnének.

Ez alapvetően megakasztaná az elmúlt évtizedek egri fejlesztéseit, amelynek nyomán ma már történelemtudományi és neveléstudományi doktori iskola is működik a főiskolán, illetve a minőségi követelmények tekintetében az intézmény az egyetemek között is a jobbak között volna rangsorolható. Az a tervük ugyanis, hogy 2013-ban kezdeményezik a főiskola egyetemmé nyilvánítását; erről az Országgyűlés dönt a kormány javaslata alapján - mondta Hauser Zoltán.

(x)

A keresett tudást lelték a Szent István Egyetemen

Három arcél, háromféle pályafutás …azaz még csak három szárba szökkenő életpálya. Azonos bennük, hogy a Szent István Egyetem polgárai.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X