Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egyetemmé válna az egri főiskola

Eszterházy Károly Főiskola
Az Eszterházy Károly Főiskola. Egyetemként működne tovább?

Az oktatási államtitkárság úgy kívánja módosítani, még életbe lépése előtt a felsőoktatási törvényt, hogy az ne akadályozza az egri főiskola egyetemmé válási törekvéseit - jelentette be Habis László (Fidesz-KDNP), a város országgyűlési képviselője pénteken Egerben.

hirdetés
hirdetés

A politikus, aki a település polgármestere is egyben sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a KDNP-s Lukács Tamás ugyancsak egri képviselővel együtt kezdeményezte a törvény módosítását. Most levelet kaptak Hoffman Rózsa oktatásért felelős államtitkártól, amely szerint a tárca felvette jogalkotási programjába a törvénymódosítást, így a főiskola folytathatja a mester- és doktorképzést.

Hauser Zoltán, a négy karon 8.500 hallgatót oktató intézmény rektora emlékeztetett arra: a már elfogadott, ám csak szeptemberben életbe lépő jogszabály szerint a főiskolai jogállású intézmények csak engedéllyel folytathatnak mesterképzést, doktorképzést pedig egyáltalán nem végezhetnének.

Ez alapvetően megakasztaná az elmúlt évtizedek egri fejlesztéseit, amelynek nyomán ma már történelemtudományi és neveléstudományi doktori iskola is működik a főiskolán, illetve a minőségi követelmények tekintetében az intézmény az egyetemek között is a jobbak között volna rangsorolható. Az a tervük ugyanis, hogy 2013-ban kezdeményezik a főiskola egyetemmé nyilvánítását; erről az Országgyűlés dönt a kormány javaslata alapján - mondta Hauser Zoltán.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X