Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

"Binge drinkerek" versengenek a videómegosztó oldalakon

Őrült videókkal szeretnék felhívni magukra a figyelmet brit egyetemisták: a „binge drinkerek” rövid idő alatt több deciliter röviditalt fogyasztanak el. A YouTube legújabb „sztárja” egy angol diák, aki fél liter vodkát hajt le mindössze hét másodperc alatt – írja a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A fiú a kamera előtt bontja ki a lezárt üveget, majd az italt egy korsóba tölti. Látszólag minden nehézség nélkül hajtja fel - ennek ellenére senki ne próbálkozzon hasonlóval.

A fiú a hírek szerint a University of Leeds 21 éves hallgatója. Április közepén több felvételt is feltöltött az internetre, mindegyiken másfajta italt hajt fel nagyon rövid idő alatt. Szakértők szerint 160 egység alkoholt juttatott be a szervezetébe – ez négyszerese az ilyen rövid idő alatt megengedhető mennyiségnek.

Videói valóságos lavinát indítottak el a brit campusokon: egyre több egyetemista próbálja utánozni az akciót, valóságos versengés alakult ki a videómegosztó portálokon. A binge drinkingről itt olvashatsz bővebben.

A mutatvány azonban könnyen életveszélyessé válhat. „Semmi gond azzal, ha valaki alkoholt fogyaszt, ilyen mennyiségben azonban halált is okozhat az ital. A véralkoholszint hirtelen megemelkedik, hányinger, eszméletvesztés lép fel, és könnyen bekövetkezhet a tragédia” – mondja az alkoholizmus ellen küzdő Drinkaware alapítvány elnöke, Chris Sorek. Betiltaná az alkoholfogyasztást egy amerikai egyetem – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X