Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egyre több egyetemen tiltják be a beavatási szertartásokat

Úgy tűnik, az utóbbi hónapok tragédiába fulladt beavatási rítusai megtették a hatásukat: egyre több egyetem próbálja betiltani a brutális szertartásokat – írja a The New York Times.

Binghamton University: „ha nincs újonc, nincs gólyaavató sem”
Binghamton University: „ha nincs újonc, nincs gólyaavató sem”
Forrás: Wikipedia
hirdetés

A New York állambeli Binghamton University vezetősége például megtiltotta az intézményben működő szövetségeknek, hogy újabb tagokat vegyenek fel – ha nincsenek újoncok, nincsenek kétes kimenetelű beavatási szertartások sem.

A University of Connecticut pedig egyenesen azt tanácsolta a hallgatóinak, hogy ha tehetik, utazzanak haza a hétvégén, ne maradjanak a kollégiumban. Most rendezik meg ugyanis a Spring Weekend nevű nagyszabású egyetemi partit, ahol 2010-ben egy diák életét vesztette.

A University of Colorado Boulder is beállt a sorba: idén betiltották a diákok hagyományos füves találkozóját. A hallgatók évről évre április 20-án pontban délután 4 óra 20 perckor közösen gyújtanak rá egy spanglira, így szeretnék elérni a marihuána legalizálását. Ezúttal azonban elmaradt a füstölés, az egyetem vezetősége ugyanis lezáratta a kampusz bejáratait.

Az egyetemek elővigyázatossága nem indokolatlan: a Florida Agricultural and Mechanical University egyik elsőéves hallgatója egy durva beavatási szertartás közben vesztette életét 2011 decemberében. A Marching 100 nevű együttes – amelyet azóta feloszlattak – hírhedt volt durva beavatási szokásairól: egy fellépés után a zenekar néhány tagja úgy megverte az elsős fiút, hogy belehalt a sérüléseibe. Szakértők szerint megelőzhető lett volna a tragédia – a figyelmeztető jelekről itt olvashatsz bővebben.

Egy 19 éves diák egy évvel ezelőtt vesztette életét a New York állambeli Cornell Universityn. Társai halálra itatták a beavatás közben. Az esetről szóló összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X