Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egyre több egyetemen tiltják be a beavatási szertartásokat

Úgy tűnik, az utóbbi hónapok tragédiába fulladt beavatási rítusai megtették a hatásukat: egyre több egyetem próbálja betiltani a brutális szertartásokat – írja a The New York Times.

Binghamton University: „ha nincs újonc, nincs gólyaavató sem”
Binghamton University: „ha nincs újonc, nincs gólyaavató sem”
Forrás: Wikipedia
hirdetés
hirdetés

A New York állambeli Binghamton University vezetősége például megtiltotta az intézményben működő szövetségeknek, hogy újabb tagokat vegyenek fel – ha nincsenek újoncok, nincsenek kétes kimenetelű beavatási szertartások sem.

A University of Connecticut pedig egyenesen azt tanácsolta a hallgatóinak, hogy ha tehetik, utazzanak haza a hétvégén, ne maradjanak a kollégiumban. Most rendezik meg ugyanis a Spring Weekend nevű nagyszabású egyetemi partit, ahol 2010-ben egy diák életét vesztette.

A University of Colorado Boulder is beállt a sorba: idén betiltották a diákok hagyományos füves találkozóját. A hallgatók évről évre április 20-án pontban délután 4 óra 20 perckor közösen gyújtanak rá egy spanglira, így szeretnék elérni a marihuána legalizálását. Ezúttal azonban elmaradt a füstölés, az egyetem vezetősége ugyanis lezáratta a kampusz bejáratait.

Az egyetemek elővigyázatossága nem indokolatlan: a Florida Agricultural and Mechanical University egyik elsőéves hallgatója egy durva beavatási szertartás közben vesztette életét 2011 decemberében. A Marching 100 nevű együttes – amelyet azóta feloszlattak – hírhedt volt durva beavatási szokásairól: egy fellépés után a zenekar néhány tagja úgy megverte az elsős fiút, hogy belehalt a sérüléseibe. Szakértők szerint megelőzhető lett volna a tragédia – a figyelmeztető jelekről itt olvashatsz bővebben.

Egy 19 éves diák egy évvel ezelőtt vesztette életét a New York állambeli Cornell Universityn. Társai halálra itatták a beavatás közben. Az esetről szóló összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X