szerző:
Eduline

A Muse tagjai soha nem jártak egyetemre, 2008-ban mégis doktori címet kaptak a University of Plymouth rektorától. Oprah Winfrey két diplomát is szerzett: az elsőt több évtizede a Tennesse State Universityn, több év tanulás után, a másodikat pedig alig egy hete vehette át a bloemfonteini University of the Free State-en, munkásságáért cserébe. Díszdiplomás hírességek.

Oprah Winfrey – a University of the Free State díszdiplomása

Alig egy héttel ezelőtt vette át díszdiplomáját a University of the Free State bloemfonteini campusán Oprah Winfrey. Az Oprah Winfrey-show házigazdáját a világ leggazdagabb üzletasszonyai közé sorolják, emellett producerként és időnként színészként is dolgozik. Oprah egyébként a középiskola után kommunikációból szerzett diplomát a Tennesse State Universityn.

Oprah Winfrey Barack Obamával
©

Muse – a University of Plymouth díszdoktorai

A brit rockzenekar tagjai 2008-ban kaptak díszdoktori címet a University of Plymouth rektorától – pedig soha nem jártak egyetemre. Tinédzserként mindannyian gimnáziumban tanultak, 1993-ban azonban Matt Bellamy, Chris Wolstenhome és Dom Howard is úgy döntött, az egyetem helyett inkább a karriert választja. „Biztos vagyok benne, hogy nem érdemeltük ki a díszdoktori címet” – mondta Bellamy a ceremónia után, amelyen a „normál végzősökkel” együtt, a tradicionális öltözetben vehették át az oklevelet. Tíz dúsgazdag hírességek, akinek még érettségije sincs - a teljes listát itt találod. 

A Muse énekes-gitárosa, Matthew Bellamy

Giorgio Armani – a Politecnico di Milano University díszdoktora

A világ alighanem leghíresebb divattervezője, Giorgio Armani 1951-ben kezdte meg orvosi tanulmányait a bolognai egyetemen, két év tanulás után azonban otthagyta az iskolát, és kirakatrendezőként, majd a milánói La Rinascente áruház beszerzőjeként dolgozott. 1974-ben nyitotta meg első üzletét, ma már hétmilliárd dolláros a vagyona – 2007-ben végül egyetemi végzettséget is szerzett, előbb a London University of Arts, majd a Politecnico di Milano University adományozott neki díszdoktori címet.

Giorgio Armani

Stephen Colbert – a Knox College díszdoktora

Az Emmy-díjas amerikai humorista – aki megnyerte az északi M0-s híd névválasztó szavazását, így lekörözte Chuck Norrist is – 2006-ban kapott díszdoktori címet a Knox College-tól, idén pedig a Northwestern Universityn vehette át a díszdiplomát. Vele együtt egy operaénekes és két egyetemi oktatónak adtak át az oklevelet, de senkinek nem volt olyan szórakoztató a beszéde, mint Colberté. A beszédet itt nézheted meg.

Stephen Colbert feleségével 2006-ban
©

eduline