szerző:
Edupress

Dunaújvárosban alapít kihelyezett tanszéket a Miskolci Egyetem. Az ISD Dunaferr Zrt. acélipari társaság támogatásával megvalósuló tervekről szeptember 17-énírták alá az együttműködést az intézmény és a társaság vezetői. A tanszék 2011. január 1-jén kezdi meg működését.

Az együttműködés szerint 2011. január 1-jétől Metallurgiai (ISD Dunaferr) Kihelyezett Intézeti Tanszék kezdi meg működését az acélipari társaság telephelyén Dunaújvárosban. A társaság anyagi hozzájárulásával kialakítandó oktatási egység az egyetemi kohómérnökképzés támogatását szolgálja.

Az alap- és mesterszakon, valamint doktoranduszképzésben tanuló leendő kohómérnökök a termelési gyakorlatok mellett valós feladatokon és problémákon dolgozhatnak a Tudományos Diákköri feladataik, szakzáró dolgozataik, diplomaterveik, illetve doktori értekezéseik elkészítéséhez.

Az együttműködés keretein belül a Dunaferr vezetése vállalja, hogy a Magyarországi Kohómérnök Képzésért alapítványon keresztül kiemelten támogatja a ME beiskolázási tevékenységét és kiemelkedő szaktudású munkatársai közreműködésével részt vesz az egyetemi képzés más területein is. Ez elsősorban gyakorlatorientált menedzsment ismereteket és kutatási-fejlesztési megrendeléseket jelent az egyetem számára.


edupress