szerző:
Eduline

Nem csak nappali tagozaton jár a diákigazolvány, a kedvezmények terén azonban az esti és levelező tagozatos diákokra más feltételek vonatkoznak.

©

Iskolarendszerű OKJ-s képzésben és a felsőoktatásban is jár az esti és levelező tagozatos diákoknak, hallgatóknak a diákigazolvány. Az estis diákigazolvány gyakorlatilag ugyanazokra a kedvezményekre jogosít fel titeket, mint a nappalis, a levelező tagozatosok viszont rosszabbul járnak. Minden fontos információ az OKJ-s képzésekről megtalálható itt.

A MÁV, a Volán és a BKK járataira nappali és esti tagozatos diákigazolvánnyal féláron vehettek menetjegyet bármilyen viszonylatban, és 90 százalékos kedvezménnyel válthattok tanulóbérletet a lakó- vagy tartózkodási helyetek, illetve az iskola között. A levelezősök nem vásárolhatnak tanulóbérletet, viszont félárú menetjeggyel közlekedhetnek a lakóhelyük és az iskola között.

A kulturális kedvezményeket ugyanúgy vehetitek igénybe, bármilyen tagozaton tanultok. A nyilvános könyvtárakba féláron iratkozhattok be, és több állami múzeum kiállításait is féláron vagy ingyen nézhetitek meg, ha még nem múltatok el 26 évesek. Így járhattok múzeumba teljesen ingyen, olcsó színházjegyet pedig így szerezhettek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!