szerző:
Eduline

Szívesen megoldanátok néhány matektesztet? Mutatunk három egészen izgalmas kvízt.

Igaz vagy hamis?

Jól megy a matek? Tudjátok, hogy igaz vagy hamis az az állítás, hogy ha egy négyszög két szemközti szöge derékszög, akkor az téglalap? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.

Kétperces matekteszt: átmennétek egy középiskolai vizsgán?

Jól megy a matek? Tudjátok, hogy igaz vagy hamis az az állítás, hogy ha egy négyszög két szemközti szöge derékszög, akkor az téglalap? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel. Nektek hibátlan lesz? Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Szeretnétek kipróbálni, hány pontot szereznétek egy IQ-teszten?

Milyen gyorsan tudtok fejben számolni?

Meg tudjátok mondani, mikor számoltatok utoljára fejben? A középiskolában már számológépet használtatok, azóta pedig a telefon számológépét hívjátok segítségül, ha valamit ki szeretnétek számolni?

Zseniális matekteszt: mennyire gyorsan tudtok fejben számolni?

Egyszerűnek tűnő matektesztet ajánlunk nektek hétfő estére. A számológépet tegyétek el! Meg tudjátok mondani, mikor számoltatok utoljára fejben? A középiskolában már számológépet használtatok, azóta pedig a telefon számológépét hívjátok segítségül, ha valamit ki szeretnétek számolni? Ezt az egyszerű tesztet a Games for the Brain oldalon találtuk, a feladat mindössze annyi, hogy minél gyorsabban, lehetőleg hiba nélkül összeadjátok a megjelenő számokat.

Meg tudjátok oldani ezt a matektesztet?

Érdekes kvízre bukkantunk a BuzzFeeden: ezt a matektesztet 12 éves diákoknak állították össze tanárok, de egyik-másik kérdés a felnőtteken is kifog.

Ezt a matektesztet senki nem tudja megoldani: nektek menne?

Érdekes kvízre bukkantunk a BuzzFeeden: ezt a matektesztet 12 éves diákoknak állították össze tanárok, de egyik-másik kérdés a felnőtteken is kifog. Némi angoltudásra szükségetek lesz a teszt kitöltéséhez. Összesen tizenkét kérdést kaptok, ezekre kell helyesen válaszolnotok - az eredményt azonnal megkapjátok. Papírt és ceruzát használhattok - a BuzzFeed szerzője szerint szükségetek is lesz rá - számológépet azonban nem.

..