szerző:
Eduline

A rendőrség megalapozott gyanúja szerint két diákjával többször lefeküdt, egyet pedig megfogdosott a 48 éves Spencer Herron, a georgiai Marietta Kell gimnáziumának tanára.

©

A pedagógust, aki a 2016-2017-es tanévben elnyerte a megye év tanára díjat, pénteken tartóztatták le – írja a 24.hu. A nyilvános letartóztatási parancs szerint a bűncselekményeket abban a tanévben kezdte, amikor megválasztották az év tanárának.

Az iratban az áll, hogy Herron folyamatosan szöveges üzenetekkel bombázott egy fiatal lányt. Arra kérlelte, hogy tanítás után járjon hozzá szakkörbe. A lány azt mondta, hogy ezeken a találkozókon a tanár összesen négyszer fogdosta meg.

Szexuális tartalmú üzeneteket küldött 13 éves diákjainak, bíróság elé áll

Facebookon lépett kapcsolatban általános iskolai tanítványaival az az abai tanár, aki kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt áll a székesfehérvári bíróság elé - írja a Bors. A vádirat szerint a pedagógus a 2015-ös tanév kezdetétől egészen 2016 elejéig három hetedikes és egy nyolcadikos tanítványának küldött szexuális tartalmú üzeneteket, illetve képeket.

Két másik lány is vallomást tett az oktató ellen. Mindketten azt mondták, hogy 2016 és 2018 között többször is le kellett feküdniük Herronnal. Az egyikük azt állította, a tanár azt mondta neki, hogy maradjon csöndben, amikor elkezdett sírni. A másik lány vallomásában pedig az áll, többször kérte a férfit, hogy álljon le, mert nem akarja, ám az mintha meg sem hallotta volna.

Az ügyben még folyik a nyomozás, így egyelőre nem tudni, mikor lesz bírósági tárgyalás - írják.

Érettségi vizsga közben fogdosta diákjait egy pakisztáni tanár

A pakisztáni oktatási hivatal nyomozást indított egy vizsgáztató tanár ellen, akit azzal vádol több diáklány, hogy megfogdosta őket, miközben épp biológiából érettségiztek. Az eset a múlt héten történt egy iszlámábádi elit iskolában. A vizsgáztatót központilag küldték ki az iskolába felügyelni a vizsgákat - írja a 444.hu.