szerző:
Eduline

Komoly gondot jelenthet, ha valaki jelentkezik egy állásra, majd 1-2 hónap után is bizonytalan az eredménnyel kapcsolatban. Sipos Gábor fejvadász a HVG Állásbörzén arról beszélt, mennyi egy kiválasztási folyamat átlagos ideje, és mit érdemes tenni, ha túlzottan hosszúnak érezzük a folyamatot.

©

Sipos Gábor fejvadász a HVG Állásbörzén tartott előadásán arról beszélt, mennyi kívülálló körülmény játszik szerepet abban, hogy sokszor jól elhúzódik egy felvételi folyamat.

Gyakran a cég tehet arról, hogy sokáig húzzák a kiválasztást: gyakran előbb a házon belüli jelentkezőket nézik meg, utána pedig azokat, akik ajánlás útján érkeztek.

A kis- és középvállalatoknál gyakran nincs saját hr-szakember, hanem fejfadászhoz fordulnak. Ez is húzhatja az időt, mert a fejfadászok csoportban interjúztatnak, és gyakran első körben az életrajz szerinti legjobbakat hívják be. Ha teszteket is kitöltetnek, még tovább tart a toborzás.

Multiknál 2-3 héttől több hónapig is elhúzódhat egy kiválasztási folyamat. Ezért Sipos szerint érdemes megkérdezni, mikorra várható az elbírálás, és azt is meg kell kérdezni, érdeklődhet-e a jelentkező. Ha késnek a visszajelzéssel, akkor is érdemes szólni, finomán érdeklődni.

 

[[ Képelem () ]]