szerző:
Eduline

Ha van kedvenc József Attila-versetek, és elég kreatívnak érzitek magatokat, akkor ezen a versenyen nektek is részt kell vennetek.

©

Pályázatot hirdet az Új Nemzedék Központ, melynek témája a kedvenc József Attila-versetek.

Mivel és hogyan kell pályázni?

Igazából bármit csinálhattok, amit szeretnétek, bárhogyan átdolgozhatjátok a költményt. A lényeg annyi, hogy a kész alkotást fel kell töltenetek YouTube-ra, és el kell küldenetek a linkjét, a neveteket, és hogy melyik megyében laktok.

Ezeken a helyeken ingyen kapsz kávét március 21-én: verssel fizethetsz

Idén is meghirdetik a "fizess verssel" eseményt, több tucat helyszínen kiválthatjuk kávénkat egy verssel vagy idézettel március 21-én. A költészet világnapja alkalmából idén is több kávézó csatlakozott ahhoz a hagyományhoz, hogy egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé váljon, így kávénkat kifizethetjük egy ismert vagy akár általunk írt verssel vagy idézettel ezeken a helyeken - írja a We Love Budapest.

Az e-mail cím, amire küldeni kell a munkákat: [email protected]

A beérkezett pályázatok közül a legjobbak lehetőséget kapnak arra, hogy április 11-én bemutassák műveiket és mondjanak róla néhány szót.

A beküldés határideje: 2018. április 8. éjfél.

Egy remek ingyenes program szerda estére

Idén is különleges programon vehettek részt március 21-én. A költészet világnapja alkalmából most színészek előadásában ismerhettek meg hazai és világirodalmi művekkel. Irodalom éjszakája, nem hallottál róla? Ez az irodalmi esemény formabontó stílusban igyekszik közelebb hozni a világirodalmat az érdeklődőknek. A nyilvános felolvasások különböző attraktív vagy egyébként nem látogatható helyszíneken tartják.