szerző:
Eduline

Magyarországon majdnem tízezer betöltetlen informatikai álláshely van. A HR-esek vért izzadnak, mire találnak a munkaadói igényeknek megfelelő jelöltet - írja a HR Portál.

©

A cégek leginkább informatikai szakértőket, mérnököket keresnek, míg a legtöbb jelentkezés a felsőfokú végzettséget nem igénylő területekre érkezik. A szabadszavas keresések listáján sem szerepel az elsők között az informatikus szó, annak ellenére, hogy a munkáltatók őket várják leginkább - írja a portál.

"Az utóbbi időben az IT, a gépészmérnök és villamosmérnök pozíciók azok, amelyekre a legnagyobb erőfeszítések árán találunk az ügyfeleink elvárásainak megfelelő, szakképzett jelölteket. Hatalmas saját és külső adatbázisokból is dolgozunk, de az átlagosnál lényegesen több munkaórát vesz igénybe a kutatás egyes pozícióknál, aminek eredményessége érdekében gyakran marketing eszközöket is bevetünk." - mondta Beck Zsolt, a Beck and Partners ügyvezetője.

A Manpower Group által végzett kutatás szerint a magyar munkaadók 61 százalékának okoz gondot a megfelelő munkaerő hiánya. Mennyit keresnek a friss diplomás informatikusok? Itt találjátok a friss adatokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!