szerző:
Eduline

A tanárok élete mostanában egyre nehezebb, ezért még fontosabb, hogy megtalálják az apró örömöket a tanításban és a diákokkal való kapcsolatukban. Ezekből az apróságokból gyűjtöttünk össze párat.

1. Hosszú hónapok "bizalmi játéka" után a diákok elhiszik, hogy nyugodtan kérdezhetnek. Kérdezni ugyanis jó dolog.

2. Senki sem zavarja a tanárokat az ebédszünetükben, és nem kell a menzasorban állva a közelgő témazáróval kapcsolatos kérdésekre válaszolgatniuk.

3. Amikor egy régi diák felismer az utcán és mosolyogva köszön, nem pedig lehajtott fejjel próbál elbújni a tömegben.

4. Év végén mégiscsak vannak hálás diákok, akik őszintén köszönik meg az egész éves munkát.

5. Mindenki megírta a házi feladatot. Hihetetlen.

6. Amikor egy-egy tanítvány visszalátogat és azt mondja, hogy bármit megtenne, hogy még mindig matekdolgozatot írhasson.

7. Hétfő, nulladik óra. Csodával határos módon mindenki időben beért az óra kezdésére, ráadásul senki nem hagyta otthon a könyveit.

Indul a szavazás: melyik egyetemen tanítanak a legjobb tanárok?

Kíváncsiak vagyunk, hogy szerintetek melyik magyar egyetemen tanítanak a legjobb tanárok. Most ti is értékelhetitek az egyetemetek oktatóit egy szavazattal. Az őszi és a tavaszi szemeszter végén mindig az oktatóitok munkájának minősítésére kérnek titeket? Mi is ezt fogjuk tenni, arra vagyunk kíváncsiak, melyik egyetemen tanítanak a legjobb oktatók, akik mindig érdekes előadásokat tartanak, mindig korrektül osztályoznak, és akikkel akár az egyetemi klubban is össze lehet futni.