szerző:
Eduline

A TEDxYouth, Forbes és Highlights of Hungary (2015) által is díjazott, középiskolások pályaorientációját segítő, nagysikerű Így dolgozunk mi projekthétre idén is várják a diákokat! Vasárnap éjfélig lehet még jelentkezni.

©

Az Így dolgozunk mi a fiatalok tudatosabb pályaorientációját segítő kezdeményezés, idén harmadjára szervezi meg nagysikerű nyári projekthetét az érdeklődő középiskolások számára július 15 és 22. között.

A napközis tábor három pillérre épül: egyrészt bepillantást nyerhettek különböző szakmákba, szakmai életutakba, hogy ezáltal is tisztább képet kapjatok arról, hogy mit csinál pontosan például egy UX designer, egy szövegíró, egy marketinges, vagy programozó. Másrészről olyan készségfejlesztő tréningeken vehettek részt, amelyek az iskolából gyakran kimaradnak, pedig a való élethez elengedhetetlenek, úgy mint stresszkezelés, önismeret, nyilvános beszéd fejlesztés, prezentációs technikák, időmenedzsment, vagy énmárka építés. Harmadrészt olyan társadalmi projekten dolgozhattok a táborban, amelynek a vége egy szerethető kampányvideó, ami valamilyen aktuális társadalmi kihívásra igyekszik ráirányítani a figyelmet.

A projekthét során minden nap más helyszín fogadja be a résztvevőket, többek között ellátogathattok a Skyscanner, a Prezi, az Epam, az Isobar, a Greenfox Academy, és a KAPTÁR irodáiba, valamint az Eduline.hu szerkesztőségébe is, ahol az online újságírásba nézhettek bele. Emellett olyan szakemberektől tanulhattok, mint például Németh Zoltán, a PestBeszéd Retorika Klub alapító-elnöke, felsővezetői szakmai coach, Papp Gábor, online marketing és SEO szakember, Bruck Gábor és Bárdos András kommunikációs szakemberek, a Sawyer Miller Group Vezetői Akadémia alapítói.

A teljes tréninglista magában foglalja csapatépítést, az önismeretet, de ezen felül még sok érdekesség várja a jelentkezőket:

  • nyilvános beszéd
  • prezentációs technikák
  • online kommunikáció
  • énmárka építés
  • stresszmenedzsment
  • időmenedzsment
  • vitaszakkör
  • employee branding
  • online újságírás
  • sajtóközlemény írás

A tábor résztvevői közül több fiatalnak ingyenes lehetőséget biztosítanak a részvételre, ha a legjobb pályázati anyagot benyújtók között vannak.

A szervezők azoknak a 14-19 év közötti hazai középiskolásoknak a jelentkezését várják a napközis táborba, akiket érdekelnek a bennük rejlő lehetőségek, kipróbálnák, hogy milyen újságíróéként dolgozni vagy forgatni, és új barátokra, élményekre vágynak, szívesen tanulnának a szakma kiemelkedő szakembereitől, és dolgoznának egy értékalkotó projekten.

 

 

Még mindig vannak szabad helyek az év díjnyertes napközis táborába

Idén is nyári tábort hirdet az Így dolgozunk mi. A július 15. és 22. között rendezett napközis táborra még mindig van pár szabad hely, és akár az Eduline szakesztőségének munkájába is betekinthettek. Még nem hallottál róla?