szerző:
Eduline

Hol kérelmezhetitek a havi 6930 forintos egészségügyi szolgáltatási járulék (TB) elengedését? Íme, a részletek.

©

Ha már nem álltok hallgatói vagy tanulói jogviszonyban, de még munkát sem találtatok, akkor fizetnetek kell az egészségügyi szolgáltatási járulékot. Azt, hogyan kell fizetni, itt megtaláljátok.

Ez azt jelenti, hogy ha nyáron diplomáztatok vagy érettségiztetek, akkor már december közepétől megszűnik a TB-tek. Azoknak, akik a nyelvvizsga miatt még nem kapták kézhez a diplomájukat, szintén fizetniük kell.

Azonban az alacsony jövedelműek kérhetnek fizetési mentességet. A rászorultságot a járási hivatal állapítja meg, az egy főre jutó havi jövedelem alapján: ha nem haladja meg egy főre a 34 200 forintot (az egyedül élők esetében a 42 750 forintot), akkor jó eséllyel pályázhattok a mentességre.

Nekik sem kell fizetniük
Az alacsony jövedelműek mellett azoknak sem kell fizetniük, akik munkaviszonyban, közalkalmazotti, közszolgálati vagy más szolgálati jogviszonyban állnak, esetleg álláskeresési támogatásra, táppénzre, terhességi-gyermekágyi segélyre, gyermekgondozási díjra vagy segélyre, gyermeknevelési támogatásra, ápolási díjra jogosultak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!