szerző:
Eduline

Milyen lehetőségekkel lehet számolni az alapszakos diploma megszerzése után, ha mégsem akartok mesterszakra menni? A szakirányú továbbképzés is jó döntés lehet.

©

A szakirányú továbbképzés felsőfokú végzettségre és szakképzettségre épülő, végzettséget nem adó képzés. A szakirányú továbbképzésen legalább hatvan kreditet kell és legfeljebb százhúsz kreditet lehet megszerezni. A képzési idő legalább két, legfeljebb négy félév.

A szakirányú továbbképzést teljesítő hallgatók speciális szakirányú szakképzettséget tanúsító oklevelet kapnak.

A szakirányú továbbképzésekről a felsőoktatási intézmények saját hatáskörben döntenek, azaz ők határozzák meg a felvételi feltételeit, határidejét, módját, az oktatás tantervét, tematikáját.

Ezekről a képzésekről itt informálódhattok, miután kiválasztottátok a megfelelő egyetemet vagy munkarendet. A kereső szerint jelenleg nincsen államilag támogatott szakirányú továbbképzés, vagyis mindegyik képzés költségtérítéses.

Nappali szakirányú továbbképzései azonban vannak például többek között a BME-nek, a Debreceni Egyetemnek, az ELTE-nek és a Szegedi Tudományegyetemnek is.

Új szak indul szeptembertől a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Szeptembertől Vezetés és gazdálkodás a közszolgálatban szakirányú továbbképzési szak indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Az új szak egy együttműködés megújításának köszönhetően jön létre. Megújította együttműködési megállapodását az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem - közölték az MTI-vel. Ennek köszönhetően szeptemberben az ÁSZ szakmai támogatásával elindul a Vezetés és gazdálkodás a közszolgálatban szakirányú továbbképzési szak az egyetemen.