szerző:
Eduline

Pályaorientáció, soft skillek fejlesztése, inspiráció és egy társadalmi projekt. Négy kifejezés, az Így dolgozunk mi tábor alapkövei. A projekthét megálmodói és szervezői, Barta Nikolett és Major Zoltán „Pepe” már harmadik éve teremtik meg a lehetőséget elsősorban középiskolás fiatalok számára, hogy tapasztalt szakemberektől tanulhassanak nem hétköznapi dolgokat, és egy olyan társadalmi problémára találjanak megoldást, amely igazán közel áll hozzájuk.

©

 … mi változott? Úgy érzem, hogy szerintem jó úton haladok…”- Révész Ilka.

Ahogy beléptünk a tábor kapuján (a KAPTÁR kapuján) egyből egy barátságos légkör fogadott minket. Aztán jött a csapatépítés, ami elindította azt a hihetetlen átalakulást, amikor idegenekből családdá váltunk. Szijjártó Adrienn segített minket egymás megismerésében és a csapatcélok megfogalmazásában a csapatépítő tréningen. A napokat persze nem egy szürke falú, hétköznapi irodában töltöttük, de még mennyire nem. Vándortábor voltunk, és minden nap más, izgalmas helyekre látogattunk el. Voltunk közösségi irodákban, mint például a KAPTÁR és a Kubik, a Green Fox Academy és az EPAM székhelye is a tábor otthonául szolgált egy-egy napra. Természetesen nem felejthetjük ki a Prezi és a Skyscanner színes, modern irodáit sem. A pénteki napot a HVG-székházban kezdtük és az Isobarban fejeztük be. Mindenhol kaptunk körbevezetést, sok helyen még kávét is, és igazi belsősökké válhattunk egy-egy nap erejéig. Esetleg láthattál minket az utcán is, ugyanis minden reggelt egy hangulatos tánccal kezdtünk a Deák téren, és ez a vidámság mindenhová elkísért minket - mesélték.

…én azt vártam a tábortól, hogy egy szuper közös projekten dolgozzunk, amiről mi döntjük egy, hogy mi lesz, és hogy milyen irányba indulunk el…”-  Puchmann Petra.

Olyan dolgokat tanulhattunk, amiről az iskolában szó sem esik. Mi az az employee branding? A vitázást tanulni kell? Az én márkánkat építhetjük? Merültek fel bennünk a kérdések, ahogy a tréninglistát vizsgáltuk, de szerencsére mindenre választ kaptunk a fantasztikus trénereinktől. Mi csak inspirátoroknak neveztük őket, hisz átadták mindazt a tudást, amit évek alatt szereztek meg. Nagy Andrea az önismeret rejtett zugaiba kalauzolt minket, Bruck Gábor a siker titkába avatott be. Bárdos András segített felépíteni és megérteni az én márka fogalmát, míg Németh Zoltántól a nyilvános beszéd csínját-bínját lestük el. Papp Gábor mesélt nekünk az online marketingről, Násztor Peti pedig megtáncoltatta a szívünket is előadásával. Kósa Tekla lelazított minket a stresszkezeléstréningen, majd megtanultuk, mi is az a lila mókus, és azt is, hogyan adhatjuk el magunkat álláskeresőkként - Sóti Anettől. Végül érdekes témákról vitáztunk Németh Annával, ma pedig az online újságírást gyakorolhatjuk. A szombati sajtóközlemény írás Békéssy Olgival, a projektünkre készít fel minket, amit hamarosan ti is láthattok.- mondták el.

… azt vártam, hogy megismerhessek sok új, jó fej fiatalt, és együtt hozhassunk létre valami izgalmasat…” - Frajna Mirella.

Itt a legfontosabb megemlíteni a projektmunkát, ami az egész hetünket kitette, és még zuhanyozás közben is ezen törtük a fejünket. Pepe vezetésével vágtunk bele ebbe a hosszú merülésbe, amiből fantasztikus kis csapatok, mély beszélgetések kerekedtek ki és fontos gondolatok kerültek kimondásra. Tételmondatoktól indultunk egy hét kemény munka után (és Pepe segítségének köszönhetően) elmondhatjuk, hogy a címkézés ellen szeretnénk harcba szállni, a megvalósítás pedig a holnap feladata lesz. Csapatmunka, double diamond, empátia, elfogadás, szeretet. Egy pár fogalom, amit ez alatt a projekthét alatt mi magunk is kivettünk és beletettünk. Reméljük, hogy a végeredmény majd tükrözi azt a lelkesedést és szeretetet, amivel ezt a produktumot elkészítettük.

Szokták mondani, a lényeg nem maga a cél, hanem az utazás. Ez az utazás rengeteget adott nekünk, nem csak mint pályakereső fiataloknak, hanem mint embereknek is. A sok tudás, önmagunk közelebbi megismerése mellett, egy olyan csapat, egy igazi család alakult meg, akik lelkesedése és egyedisége innentől egész évben támogat minket. Sokkal többet kaptunk, mint amire számíthattunk, reméljük jövőre még többen elkísérnek majd erre a nagy utazásra - tették hozzá.

Ezt az írást az Így dolgozunk mi nyári táborának résztvevői készítették: Becskereki Dorka, Bodor Nóri, Tóth Bálint, Németh Kornél, Harazin Regina.