szerző:
Eduline

Vezetni tanulnátok? Vizsgadíjához nyújtott támogatás 2018. július 1-én lépett életbe, de pontosan mik a feltételek? Itt a válasz.

©

A támogatás összege a közlekedési alapismeretek tanfolyam díjának és a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga igazgatási szolgáltatási díjának ténylegesen megfizetett összege, de legfeljebb 25 000 Ft - olvasható az Új Nemzedék oldalán.

A támogatást az veheti igénybe, aki

  • a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres közlekedési alapismeretek vizsgát 2018. július 1-jét követően tette le, és
  • a vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be.

A támogatási kérelmet a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges KRESZ-vizsga sikeres letétele napjától számított egy éven belül adhatjátok be.

Így tanulhattok az Egyesült Államokban vagy Németországban ösztöndíjasként

Külföldön szeretnétek tanulni vagy kutatni, de ehhez némi anyagi támogatásra is szükségetek lenne? Mutatunk négy olyan ösztöndíjprogramot, amelyre érdemes pályázni. Amerikai ösztöndíj magyar középiskolásoknak Egyéves amerikai ösztöndíjra pályázhatnak magyar középiskolások, a programot az Egyesült Államok kormánya finanszírozza. A 2019-2020-as tanévre október 31-e a jelentkezési határidő. További információt itt találtok.