szerző:
Eduline

Még át kell esni a vizsgákon és az érettségin, de lélekben sokan már félig a hazai fesztiválokon érzik magukat. Körülnéztünk, hogy idén mire számíthattok a legnagyobbakon.

©

Köztársaságpártiaknak

Az idén váltott a Sziget Fesztivált, bár a tavalyi időponthoz hasonlóan augusztus 10. és 17. között nyitja meg kapuit a fesztiválozók köztársasága, ezúttal ez szerdától szerdáig tartó bulizást jelent. A hétnapos bérlet bár 85 ezer forint, az ötnapos 59 ezer forint, és a napijegy is 18 ezer forintba kerül, érdemes szem előtt tartani, hogy ez a legnagyobb neveket felvonultató hazai fesztivál, nyári munkával és a diákkedvezmények kihasználásával nem elérhetetlen.

Ha már a nevek: idén Rihannával nyit a Sziget, a további fellépők közt lesz Bloc Party, Muse, Sia, David Guetta, a Bastille, Jake Bugg, valamint MØ - a közel teljes listát már elérhetitek.

VOLT

A Szigetre járók kedvelt alternatívája lett az elmúlt években a VOLT Fesztivál, évről évre sikerül nagy nevű fellépőket csábítani a soproni hegyoldalra. Idén kicsit korábban, már június 29-én kezdődik a  július 2-ig tartó fesztivál - vagyis a vizsgák után szinte azonnal, a pótvizsgázók bánatára. A teljes árú négynapos bérletet a line-uphoz viszonyítva kimondottan olcsó, mindössze 32 ezer forint, egy-egy napra 12 ezer forintért juthattok be.

Idén nincs kiemelt fellépője a fesztivál utolsó napjának, de a teljes line-upon van Wilkinson, a Prodigy, Wiz Khalifa, az Iron Maiden, a keményebb rockot kedvelőknek a Slayer, a kevésbé vadaknak Damien Rice, valamint a legszélesebb palettával a magyar zenekarok.

Balaton Sound

Zamárdiban egész nyáron egymásnak adják a kulcsot a fesztiválok, a Strand és B.my.Lake mellett természetesen a legnagyobb érdeklődésre idén is a Sound számíthat. A július 6-10. közötti fesztiválra a behopp 64 ezer forint, de itt is élhettek diákkedvezménnyel, a napijegyek 17 ezer forintért válthatók. Idén is az elektronika dominál majd, kiemelendő a Borgore, valamint az angol Hospitality hírhedten fergeteges estje, de fellép még Chris Brown és Armin van Buuren és Paul van Dyk is.

EFOTT

Az EFOTT-ot idén is Velencén látogathatjátok, a házigazda a Testnevelési Egyetem lesz július 12. és 17. között. Sokszínű a jegyvariáció, a hagyományos bérletek 18 ezer forintba kerülnek idén, a napijegyek 7-7 ezer forintba kerülnek, a hétköznap dolgozó fiatalok hétvégi jegye 12 ezer forintba kerül.

A fesztivál kimondottan erős a hazai zenekarokban, az idén legjobban csengő név Halott Pénz lehet, a külföldiek küzül ki kell emelni a Rudimentalt és Borgeoust.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!