szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Fejér megyében.

A 2018/2019-es tanévre vonatkozó listát a Magyar Közlönyben találjátok meg, az 5. oldaltól (ez a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítések a 2019/2020. tanévben című 5. melléklet).

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

Ezekkel a szakmákkal azonnal munkába állhattok: újabb lista a hiányszakmákról

Nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Győr-Moson-Sopron megyében.

Itt találjátok a Fejér megyei listát:

abroncsgyártó, ács, ápoló, autóbuszvezető, autótechnikus, belovagló, bőrdíszműves, CNC gépkezelő, cukrász, családi gazdálkodó, eladó, elektromechanikai műszerész, faipari technikus, férfiszabó, festő, fodrász, fogadós, gazda, gyógymasszőr, halász, haltenyésztő, járműfényező, kozmetikus, kőműves, lovász, mentőápoló, molnár, népzenész, pék, pincér, szakács, szoftverfejlesztő, szórakozató zenész, vendéglátásszervező, webfejlesztő.

Ha a teljes listára kíváncsiak vagytok, akkor itt megnézhetitek (53. oldalon kezdődik a lista).

Szívesen tanulnátok szakmát, de nem tudjátok, pontosan hogyan is működik az OKJ-s rendszer? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos kérdést, amire érdemes tudni a választ, mielőtt belekezdenétek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.