szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Bács-Kiskun megyében.

A 2018/2019-es tanévre vonatkozó listát a Magyar Közlönyben találjátok meg, az 5. oldaltól (ez a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítések a 2019/2020. tanévben című 5. melléklet).

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

Itt találjátok a Bács-Kiskun megyei listát:

ács, ápoló, autóbuszvezető, autószerelő, bádogos, belovagló, cukrász, dísznövénykertész, festő, mázoló, tapétázó, fodrász, gazda, gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, grafikus, gyakorló ápoló, gyakorló csecsemő- és gyermekápoló, halász, haltenyésztő, hegesztő, ipari gépész, járműfényező, kertész, kőműves, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, lovász, mechatronikai technikus, mezőgazdasági gépész, női szabó, pék, pék-cukrász, pincér, szakács, szociális gondozó és ápoló, tehergépkocsi-vezető, vadászpuska műves, vendéglátásszervező, villanyszerelő, virágkötő és virágkereskedő, zöldség- és gyümölcstermesztő.

Ha a teljes listára kíváncsiak vagytok, akkor itt megnézhetitek (18. oldalon kezdődik a lista).

Szívesen tanulnátok szakmát, de nem tudjátok, pontosan hogyan is működik az OKJ-s rendszer? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos kérdést, amire érdemes tudni a választ, mielőtt belekezdenétek.

Újabb lista a hiányszakmákról: ezekből a szakemberekből van komoly hiány

Nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Pest megyében.