Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Bércsökkentéssel tenné "könnyebbé" a pályakezdők dolgát a kormány

2
Forrás: Stiller Ákos

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azzal segítené a fiatalok foglalkoztatottságát, hogy csökkentené a pályakezdők minimálbérét. Szakértői vélemények szerint ezzel nem érhető el különösebb változás, ez csupán "nagy lufi, amit fellövünk, de nem történik semmi" - írja a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés

Más uniós tagállamokra hivatkozott Czomba Sándor az InfoRádióban, amikor arról beszélt, hogy a tervek szerint Magyarországon csak bizonyos ledolgozott idő után kapnák meg a teljes minimálbért a fiatalok. Szerinte ennek a bevezetésnek foglalkoztatottság-segítő hatása lesz, de a kérdésre, hogy ez az intézkedés elég-e a fiatalok itthon tartására, azt felelte, hogy "amíg nem állnak rendelkezésre jól fizető munkahelyek, addig lesz kísértés arra, hogy a fiatalok külföldön próbálkozzanak jobb megélhetést keresni". A teljes cikket a hvg.hu-n olvashatjátok el. 

hirdetés
hirdetés