Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Bércsökkentéssel tenné "könnyebbé" a pályakezdők dolgát a kormány

2
Forrás: Stiller Ákos

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azzal segítené a fiatalok foglalkoztatottságát, hogy csökkentené a pályakezdők minimálbérét. Szakértői vélemények szerint ezzel nem érhető el különösebb változás, ez csupán "nagy lufi, amit fellövünk, de nem történik semmi" - írja a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés

Más uniós tagállamokra hivatkozott Czomba Sándor az InfoRádióban, amikor arról beszélt, hogy a tervek szerint Magyarországon csak bizonyos ledolgozott idő után kapnák meg a teljes minimálbért a fiatalok. Szerinte ennek a bevezetésnek foglalkoztatottság-segítő hatása lesz, de a kérdésre, hogy ez az intézkedés elég-e a fiatalok itthon tartására, azt felelte, hogy "amíg nem állnak rendelkezésre jól fizető munkahelyek, addig lesz kísértés arra, hogy a fiatalok külföldön próbálkozzanak jobb megélhetést keresni". A teljes cikket a hvg.hu-n olvashatjátok el. 

Hozzászólások (2)

Mr.Dávid

Ez úgy értelmezendő, hogy feltételezik, hogy azért nem kapnak munkát a fiatalok, mert a cégeknek nincs pénzük, hogy kifizessék még az ő bérüket is. Ezért, ha csökkentik a kötelező minimum bérüket, akkor még több cég tudja majd megfizetni az új munkaerőt.
Ettől függetlenül, ebből az írásból kiderül, hogy elég valószínű, hogy ez nem így van, és ettől nem fognak jelentősen nagyobb tömegeket foglalkoztatni.
Szóval, értelme nem sok, sőt azt a semmi pénzt is redukálja, amit meg lehet esetleg keresni, még jobban ellehetetlenítve azokat, akiknek erre az összegre támaszkodniuk kellene.

Makita

Elnézést, én elhiszem ha mondja majd vki, de lehet h nekem van bajom, vagy rossz a felfogásom. Annyira még nem vagyok a terepen ilyen ügyben, de ahogy én értelmeztem ezt...
Könnyebbé tenné a kormány a dolgunkat azzal, h kevesebb pénzt ad nekünk v mi??? Na, jó, én ezt nem értem... :D

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X