Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezért érdemes elvégezni egy OKJ-s tanfolyamot

3

Az Adult Education Blog összegyűjtötte, miért érdemes az érettségi és a diploma után is folytatni a tanulást.

hirdetés

Előrelépési lehetőség

Munkavállalóként folyamatosan kell figyelni a pozícióhoz kapcsolódó továbbképzéseket, főleg akkor, ha a cég hajlandó kifizetni a tanfolyam díját. Könnyen lehet, hogy egy plusz végzettség előrelépési lehetőséget jelent, ha pedig valakinek nem tetszik a jelenlegi pozíciója, de szívesen maradna a cégnél, a vállalaton belül akár egy másik osztályra is átkerülhet a továbbképzés után.

Pályamódosítási szándék

Egyre többen elégelik meg a szakmájukat (vagy a főnöküket), és döntenek úgy egy-két évtized után, hogy valami egészen másba fognak. A felnőttképzések időpontjai alkalmazkodnak a munkaidőhöz, így viszonylag rövid idő alatt el lehet sajátítani egy másik szakmát.

Unalom?

Igen. Ha valaki nem tud mit kezdeni az idejével, érdemes szétnézni a felnőttképzési piacon. Annál is inkább, mert a legkeresettebb szakmákat kitanulókat a kormány pénzbeli juttatással is támogatja. A hazai hiányszakmákról itt olvashatsz bővebben.

Egészségmegőrzés

Bizonyított tény, hogy a tanulás hozzájárul az egészség megőrzéséhez is. A szellemileg friss embereket közép- és öregkori nyavalyák is ritkábban kínozzák. Mennyibe kerülnek az OKJ-s tanfolyamok? Összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

A francia a jövő generációjának nyelve

A francia nyelv több szempontból is jó befektetés.  Tovább »

Hozzászólások (3)

Szécsi Bernadett

Én is elvégeztem anno üresjáratban (egyetem előtt, érettségi után) egy OKJ-t, ami technikumi végzettséget adott. Nem is akár milyet (Településgazdálkodási Környezetvédelmi Technikus) és egy évig hiába kerestem állást, pedig azt mondták a tanáraim ez nagyon jó, mert még friss a képzés kevesen vannak a pályán. Igen annyira új volt, hogy szinte sehol sem tudtak alkalmazni. És attól félek, az egyetemi végzettségemmel sem lesz könnyű munkát találni, ahol a végzettségemnek megfelelő bérezést kapok majd. :/

Bakonné Tóth Mária

A lányom szakácsként dolgozik, 450Ft-os órabérért. Nagyon jól megfizetik. Pedig a számára a garantált bérminimumot kellene fizetni, de ha reklamál, a válasz: Ha nem tetszik, el lehet menni. Ez az órabér még a minimál órabért sem éri el, ami most,2012-ben 533Ft. Érdemes tanulni????

Barczi Aranka

Tényleg érdemes elvégezni az OKJ-s tanfolyamot! Én megtettem, kifizettem a tandíjat, a vállalatnál ahol dolgozom pedig beintettek, mondván, hogy ha tanultam magamnak tettem. Se bér se kategória módosítás, semmi nem jár érte.

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X