Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezért érdemes elvégezni egy OKJ-s tanfolyamot

3

Az Adult Education Blog összegyűjtötte, miért érdemes az érettségi és a diploma után is folytatni a tanulást.

hirdetés
hirdetés

Előrelépési lehetőség

Munkavállalóként folyamatosan kell figyelni a pozícióhoz kapcsolódó továbbképzéseket, főleg akkor, ha a cég hajlandó kifizetni a tanfolyam díját. Könnyen lehet, hogy egy plusz végzettség előrelépési lehetőséget jelent, ha pedig valakinek nem tetszik a jelenlegi pozíciója, de szívesen maradna a cégnél, a vállalaton belül akár egy másik osztályra is átkerülhet a továbbképzés után.

Pályamódosítási szándék

Egyre többen elégelik meg a szakmájukat (vagy a főnöküket), és döntenek úgy egy-két évtized után, hogy valami egészen másba fognak. A felnőttképzések időpontjai alkalmazkodnak a munkaidőhöz, így viszonylag rövid idő alatt el lehet sajátítani egy másik szakmát.

Unalom?

Igen. Ha valaki nem tud mit kezdeni az idejével, érdemes szétnézni a felnőttképzési piacon. Annál is inkább, mert a legkeresettebb szakmákat kitanulókat a kormány pénzbeli juttatással is támogatja. A hazai hiányszakmákról itt olvashatsz bővebben.

Egészségmegőrzés

Bizonyított tény, hogy a tanulás hozzájárul az egészség megőrzéséhez is. A szellemileg friss embereket közép- és öregkori nyavalyák is ritkábban kínozzák. Mennyibe kerülnek az OKJ-s tanfolyamok? Összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Szécsi Bernadett

Én is elvégeztem anno üresjáratban (egyetem előtt, érettségi után) egy OKJ-t, ami technikumi végzettséget adott. Nem is akár milyet (Településgazdálkodási Környezetvédelmi Technikus) és egy évig hiába kerestem állást, pedig azt mondták a tanáraim ez nagyon jó, mert még friss a képzés kevesen vannak a pályán. Igen annyira új volt, hogy szinte sehol sem tudtak alkalmazni. És attól félek, az egyetemi végzettségemmel sem lesz könnyű munkát találni, ahol a végzettségemnek megfelelő bérezést kapok majd. :/

Bakonné Tóth Mária

A lányom szakácsként dolgozik, 450Ft-os órabérért. Nagyon jól megfizetik. Pedig a számára a garantált bérminimumot kellene fizetni, de ha reklamál, a válasz: Ha nem tetszik, el lehet menni. Ez az órabér még a minimál órabért sem éri el, ami most,2012-ben 533Ft. Érdemes tanulni????

Barczi Aranka

Tényleg érdemes elvégezni az OKJ-s tanfolyamot! Én megtettem, kifizettem a tandíjat, a vállalatnál ahol dolgozom pedig beintettek, mondván, hogy ha tanultam magamnak tettem. Se bér se kategória módosítás, semmi nem jár érte.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X