Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mennyit lehet keresni diplomával? Az öt legjobban fizetett szakma

Forrás: Túry Gergely

Az Alec.co.uk álláskereséssel és karrier-tanácsadással foglalkozó portál összegyűjtötte azokat a szakmákat, amelyek a legmagasabb fizetést ígérik az amerikai és brit munkaerő-piacon. Senki ne csodálkozzon azon, ha a magyar orvosok külföldre vágynak – az két országban kiemelkedő bérre számíthatnak az egészségügyi dolgozók.

hirdetés
hirdetés

USA: aneszteziológusok, belgyógyászok és szülészek

A portál szerint az Egyesült Államokban az aneszteziológusok keresnek a legjobban, őket a belgyógyászok követik, a dobogó harmadik fokán pedig a szülészek és a nőgyógyászok állnak. A szájsebészet szintén a legjobban fizetett szakmák közé tartozik, de a fogorvosok is kiemelkedő jövedelemre számíthatnak. Az orvosok mellett a vezérigazgatók, a pilóták, a légiirányítók és az ügyvédek kerültek be a top tízbe.

Nagy-Britannia: altatóorvosok, nőgyógyászok és szájsebészek

A brit élvonal hasonlóan alakul, mint az amerikai: az altatóorvosok mellett a nőgyógyászok, szájsebészek és fogorvosok fizetése a legmagasabb. Az egészségügyi szakmákon túl bankárnak és mérnöknek tanulni is busásan megtérülő befektetésnek tűnik. Mekkora fizetésre számíthatsz a legnépszerűbb diplomákkal Nagy-Britanniában? Összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X