szerző:
Eduline

Néhány nap múlva kiderül, hol tanultok tovább szeptembertől. De a következő tanév kezdetéig még van néhány feladatotok. Csupa kellemes feladat.

Szervezzetek még egy középiskolai bulit...

... amin még mindenki ott van. Szeptemberben úgyis mindenki más-más egyetemre megy majd, mások pedig külföldön tanulnak majd tovább. Használjátok ki az utolsó nyarat, amelyet tényleg együtt tölthettek a régi barátaitokkal.

Szerezzétek meg a jogsit

Egyetemistaként jól fog jönni a jogsi, akár gyakornoki munkáról, akár egy hétvégi kirándulásról van szó. Egyébként is érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy húszéves kor alatt visszaigényelhetitek a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját.

©

Ha eddig nem szereztetek nyelvvizsgát...

... szánjantok némi időt a nyári szünetből a nyelvtanulásra, a diploma megszerzéséhez úgyis szükség lesz rá.

Élvezzétek anya/nagyi főztjét

Mert ha más városba költöztök az egyetem miatt, marad a saját magatok által készített étel, a tipikus kolis menü vagy a menza. Egyik sem olyan jó, mint az otthoni ebéd.

Tíz dolog, amit csak azok értenek, akik (voltak) kollégisták

Mert a kolisnak lenni életforma. A kolis lélekben örökre kolis marad. Mert csak a kolisok értik... ...hogy a főtt tésztára bármit rá lehet tenni, (többé-kevésbé) ehető vacsora lesz belőle. És tényleg. Került már a főtt tésztára párolt hagyma, az ételtároló alján talált pörköltszaft, macisajt, ketchup, tejföl, sőt kolbász és májkrém is.

Utazzatok sokat

Szálljatok fel egy vonatra, üljetek fel a bringára vagy regisztráljatok valamelyik telekocsis oldalon - utazzatok, nézzetek meg új helyeket, fesztiválozzatok. Rátok fér egy ilyen nehéz tanév után.

Kihasználnátok a hétvégi jó időt? Mutatjuk az ingyenes strandokat

Itt a nyár és hamarosan az év vége is, ha ti is szeretnétek olcsón megúszni a hétvégi strandolásokat, akkor itt van pár ötlet a Balaton-parti szabadstrandokra. Balatonberény - Csicsergő sétányi szabadstrand A község szabadstrandja közvetlenül a fizetős községi strand mellett, annak keleti szélénél található.